Evropske muške boks selekcije preplavile Budvu. Crnogorski turustički biser i metropola ugostila je boksere iz 30 zemalja koji su uzeli učešće na inauguracionom EUBC Elite Evro kupu koji se održava od 08. do 15. oktobra 2023. godine.

Mušku boks selekciju Srbiju na pripremnom kampu, sada i na takmičenju Evro kupa u Budvi predstavljaju: Vahid Abasov 67 kg, Almir Memić 75 kg, Vladimir Mirončikov 80 kg, Vladan Babic +92 kg, Pavel Fedorov 63 kg, predvođeni trenerom Bolatom Nijazimebtovim i selektorom seniorske muške boks reprezentacije Srbije Milanom Piperskim.

Povezana vest:  Radošević dobio šansu od WBC verzije!

Pod svodovima Mediteranskog sportskog centra odvija se najveći borilački spektakl koji je Crna Gora do sada imala. Eliminacione borbe su svakodnevne do 13. oktobra, a finala – borbe za zlato biće 14. oktobra na Trgu ispred Starog grada sa početkom u 17 časova.

Selekcija Srbije startovala je pobedom takmičenje na Evro kupu. Srpski reprezentativac Pavel Fedorov na startu turnira savladao je Španca Salvadora Floresa. Drugog takmičarskog dana za srpski tim u ring će ući šampion Evrope Vahid Abasov i bronzani sa Svetskog šampionata u Beogradu Vladimir Mirončikov.

Povezana vest:  IZBORI U BOKS SAVEZU SRBIJE 2013, Đerić odlazi, ko su kandidati za predsednika BSS!

U Budvi je u susret velikom takmičenju bio i bokserski kamp sa učesnicima iz 20 zemalja, među kojima je bio i tim Srbije. Nagradni fond za boksere prvog Evropskog kupa u boksu za seniore će biti čak milion dolara.

“Odličan period priprema je iza nas, zadovoljni i spremni ušli smo u ovo novoformirano takmičenje koje je okupilo boksere iz velikog broja zemalja. Pripremni kamp, sada i sam turnir sabrao je izuzetno kvalitetne boksere, konkurencija je žestoka i ravna Prvenstvu Evrope. Za sve boksere ovo će biti jedan sjajan test i za buduća važna takmičenja koja su pred nama. Srpski bokseri su spremni za pobede i šampionski podijum, verujemo da ćemo se kući vratiti okićeni medaljama i spremni za “Zlatnu rukavicu” koja nam nakon ovog turnira sledi u Čačku” – rekao je selektor muške seniorske boks selekcije Srbije Milan Piperski.

Povezana vest:  Održan treći Memorijalni bokserski turnir Miroslav Gucunja

Foto: BSS