Završio se ovogodišnji serijal UTR PRO turnira na terenima Teniskog kluba Crvena Zvezda. Na poslednjem turniru titulu šampiona je odnela srpska Bili Džin King kup reprezentativka Mia Ristić pobedom u finalu nad predstavnicom Španije Anom Giraldi 6:1, 6:1. Mlada i velika nada srpskog ženskog tenisa Ristićeva je osvajanjem poslednjeg u sezoni UTR takmičenja na terenima Zvezde ponovila uspeh sa prolećnog UTR Pro turnira na kome je takođe bila neprikosnovena.

U muškom finalu Dejvis kup reprezentativac BiH Andrej Nedić bio je uspešniji od Poljaka Macije Rajskog  6:3, 6:1.

U sezoni 2023. Teniski klub Crvena zvezda bio je domaćin osam UTF turnira (4 ženska i 4 muška) na kojima je podeljeno ukupno 200.000 dolara takmičarima iz Srbije i inostranstva. Ukupno je u ovih osam turnira učestvovalo 204 takmičara iz 12 zemalja sveta. Svi mečevi su bili prenošeni uživo preko You Tube kanala što je ispratilo preko 20.000 gledalaca, prvenstveno iz Amerike i Azije gde je ovo takmičenje izuetno popularno i cenjeno.

Povezana vest:  Ivanovićeva potvrdila nastup na turniru u Seulu

“Ovo je moja četvrta UTR Pro titula. Došla sam da kao najbolje rangirana takmičarka da osvojim turnir i opravdala svoja očekivanja. Pored velikog broja kvalitetnih mečeva ovi turniri su mi važni da popunim svoj budzet za dolazeće VTA turnire. Cilj mi je da sledeće godine učestvujem na gren slem takmičenjima” – rekla je višestruka šampionka Srbije i Evrope.

Teniski klub Crvena zvezda još jednom je pokazao da je vrhunski domaćin i sjajan organizator turnira raznih uzrasta i profila. Posebno sve raduju uspesi domaćih takmičara zbog kojih se najviše i organuzuju ovi turniri kod nas.

Povezana vest:  Ðoković za uvođenje "čelendža" u fudbalu

“Upravo Mia je je na najbolji način kroz svoju izjavu objasnila svrhu ovih takmičenja. Ovu seriju turnira koju organizujemo zajedno sa Data-Driven Lab zasigurno ćemo i sledeće godine ponoviti Takmičari iz Srbije koji su nastupali imali su priliku da igraju veći broj mečeva nego uobičajeno i da zarade za dalja takmicčnja u inostranstvu. Sam format takmičenja u kome se igra prvo u grupi pa posle KO sistemom omogučava da se igra do šest mečeva u nedelji što je izuzetno važno za takmičare u razvoju. Izuzetno sam ponosan na sve saradnike u klubu i sudije koji su izuzetno naporno radili da se opravda poverenje UTR Pro turnira i time osigurali da ćemo i dogodine pomoći razvoj naših takmičara” – istakao je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

Povezana vest:  WTA EŠTORIL, Krunić zaustavljena u kvalifikacijama

UTR turniri pokazali su da imaju važnu ulogu u razvoju mladih profi igrača.

“Sigurni smo da je serijal UTR Pro Tenis takmičenja izvršio značajan uticaj na balkanski profesionalni teniski pejzaž. Ponosni smo što smo deo ovog međunarodnog turnira. Ovo je druga godina da zajedno organizujemo turnire. Nagradni fond je povećan na 200 hiljada dolara i donosi još više mogućnosti za promociju razvoja lokalnih talenata na globalnoj sceni. Data-Driven Lab je ponosna što igra jednu od ključnih uloga u oblikovanju budućnosti tenisa u regionu i pomaže da se izgradi više povezanih svetskih događaja u Beogradu” – zaključila je predstavnica Data-Driven Lab Anastasija Vivatenko.

Foto: TK CZ