Još jedan UTR Pro turnir za muškarce sa nagradnim fondom od 25000 dolara održan je  u organizaciji teniskog kluba Crvena zvezda. Na terenima TC PopCOURT u Pančevu od 19.02. do 25.02.2024. Zvezda je ugostila 20 takmičara ATP ranga od 300 do 1000 mesta iz devet zemalja i Srbije podeljenih u četiri grupe iz kojih su najbolji razigravali za plasman u polufinale.

U finalu snage za prvo mesto i nagradu od 3600 dolara borili su se predstavnik Srbije Dušan Obradović i predstavnik BiH Andrej Nedić. Do naslova šampiona stigao je Obradović rezultatom 6:4, 3:6, 6:4.

Ovo je bila još jedna prilika da se takmičari uoči početka letnje sezone oprobaju kroz brojne mečeve koje sistem na turnirima UTR Pro serije nudi. Saradnja dva teniska kluba, Crvene zvezde i PopCOURT ima za cilj da se letnja serija UTR Pro turnira koja počinje u aprilu na terenima TK Crvena Zvezda upotpuni i u zimskom periodu tako da se nakon uspešne premijere tek završenim turnirom u Pančevu može očekivati da će u 2024. od novembra teniska publika moći da uživa i u zimskom periodu u odličnim profi mečevima u našem glavnom gradu.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Pobede Viktora Troickog i Janka Tipsarevića

“Ova saradnja se od prvog turnira pokazala kao izuzetno uspešna i radujem se nastavku u novembru. Svi igrači su bili jako zadovoljni uslovima igranja i očekujem da će ovaj turnir i klub postati čvrsto uvršteni u kalendar UTR Pro turnira. Moram da istaknem da je Gala Voda odmah podržala ovaj događaj i donirala vodu za sve mečeve, što je jedna od važnih stavki i velika olakšica u organizaciji turnira” – rekao je direktor turnira i TC CZ Slobodan Vojinović.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva ostala 15, Ivanovićeva pala na 18. mesto

Svi mečevi UTR takmičenja mogu da se prate u živom prenosu, ali i naknadno putem kanala YouTube UTR Pro serije.

“Izuzetno sam zadovoljan prvim profesionalnim turnirom na terenima TC PopCOURT. Tehnički je turnir izuzetno zahtevan i brojni su uslovi da se obezbedi prenos uživo. Veoma mi je drago da vidim i brojne pozitivne reakcije igrača vezano za klub. Sa TK Crvena Zvezda me vezuju brojna sportska, ali i lična prijateljstva tako da nam u klubu jako znači da je počela jedna saradnja na polju na kome pre nismo bili aktivni. Profesionalni teniseri koji su učestovali na UTR turniru kod nas u Pančevu su privukli pažnju brojnih ljubitelja tenisa iz našeg grada koji su došli uživo da isprate odlične mečeve. Pančevo je uvek bio teniski grad i naša publika je uvek znala da nagradi kvalitetne igrače, poene i mečeve. Radujemo se nastavku ovog veoma važnog projekta koji smo započeli i verujemo da ćemo konstantno rasti i biti sve bolji i bolji” – zaključio je  Vladimir Popović tehnički direktor turnira u Pančevu.

Povezana vest:  Bez iznenađenja na turniru u Dohi

Foto: TKCZ