janko_prvi_dan (2)

DAVIS CUP 2011

Indija izjednačila na 1:1, Tipsarević izgubio

 

 

Reprezentacija Indije izjednačila je protiv Srbije na 1:1 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa pošto je večeras u Novom Sadu Somdev Devarman pobedio Janka Tipsarevića sa 7:5, 7:5, 7:6 (7:3).

Ranije danas Viktor Troicki pobedio je Rohana Bopanu sa 6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3.

Duel Tipsarevića i Devarmana obeležen je brojnim preokretima.

Reprezentativac Srbije u svaki set ušao je bolje od rivala, vodio, ali je kasnije Indijac pojačavao tempo i stizao do željenog rezultata.

Tako je bilo i u trećem setu, kada se činilo da će Tipsarević posle taj-brejka uspeti da izbori opstanak u meču.

Povezana vest:  FED CUP 2012, FINALE, Kvitova: Nedostajalo mi je energije

Vodio je srpski teniser sa 3:1, međutim Devarman je preokrenuo na 7:3, iskoristivši prvu od tri meč lopte posle tačno tri sata igre.

Tipsarević je meč počeo osvojivši gem prvo na svoj, a potom i protivnikov servis.

U trećem gemu Devarman je vratio brejk, ali je Tipsarević ponovo uspeo da oduzme servis Indijcu za prednost od 3:1, a ubrzo je povećao i na 4:1.

Usledio je, međutim, pad u igri srpskog tenisera, posebno prilikom servisa, što je Devarman znao da kazni. Potpuno je preokrenuo tok meča i posle 42 minuta igre došao do dve set lopte.

Povezana vest:  Pad Srpkinja na WTA: Krunić 66, Jorović 104, Danilović 120.

Uspeo je Tipsarević da se odbrani u oba navrata, a Indijac nije iskoristio ni treću set loptu u desetom gemu pa je došlo do izjednačenja, 5:5.

Ispostavilo se da je to bilo samo odlaganje kraja prvog seta, pošto je Devarman dobio naredna dva gema i posle 57 minuta došao do prednosti od 1:0.

Ovaj period meča obeležio je slab procenat prvog servisa Janka Tipsarevića koji je iznosio samo 50 odsto naspram protivnikovih 68.

I drugi set počeo je boljom igrom Tipsarevića, koji je u četvrtom gemu napravio brejk za 3:1.

Imao je potom 45. igrač na ATP listi prednost i od 4:1, pa 5:2, ali je Devarman kao u prvom setu dodao gas i napravio novi preokret.

Povezana vest:  Klejsters se dobro oporavlja od povreda

Indijac je još jednom osvojio set sa 7:5 u gemovima.

Reprezentativac Srbije napravio je brejk za 3:1 u trećem setu, potom vodio i sa 5:3, ali je Devarman po ko zna koji put u meču pokazao da se ne predaje olako.

Izjednačio je na 5:5, a onda slavio u taj-brejku.

Sutra je na programu meč parova u kojem će za Srbiju nastupati Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će se na suprotnoj strani mreže naći Rohan Bopana i Somdev Devarman.

U nedelju se igraju još dva singla.