srbija_i_indija_grupna

DAVIS CUP 2011

Srbija povela protiv Indije sa 2:1

Dejvis kup reprezentacija Srbije povela je danas protiv Indije sa 2:1, u prvom kolu Svetske grupe,pošto su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac savladali u dublu Rohana Bopatija i Somdeva Devermana sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Meč je trajao tri sata i 12 minuta.

Duel u dublu počeo je izjednačenom igrom, ali je posle 3:3, indijski par preokrenuo rezultat u svoju korist i dobio ovaj deo igre sa 6:4.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Đoković „upecao“ Fiša

U nastavku, Zimonjić i Bozoljac su zaigrali bolje, vodili sa 4:1 i izjednačili na 1:1 u setovima, a zatim u trećem setu, sličnom igrom došli do vođstva od 2:1.

Indijci nisu dozvolili protivnicima laku pobedu i uspeli su u četvrtom setu da nametnu svoj tempo i dođu do prednosti od 4:2. Dubl Srbije izjednačio je na 4:4 i 5:5 i poveo sa 6:5, a kada se

Povezana vest:  Lajović imao set i 4:2 u drugom, pa izgubio od Šardija

očekivala rutinska završnica došlo je do sporne meč lopte.

Umesto 7:5, sudije su spornu loptu dosudili Indijcima, koji su iskoristili nervozu protivnika i izjednačili na 6:6 i izborili taj-brejk. Neizvesnost se nastavila do 10:10, kada su Zimonjić i

Bozoljac sa dva poena završili meč.

Srbija i Indija sutra će igrati još dva singla meča u kome će se prvo sastati Viktor Troicki i Deverman, a zatim Janko Tipsarević i Bopana. Prvi meč počinje u 13.00.

Povezana vest:  ATP US OPEN 2010, Đoković prepušta Federeru ulogu favorita