jelena_jankovic_kina_2

WTA MONTEREJ

Poraz Jelene Janković u finalu Montereja

 

Jelena Janković (Srbija) – Anastasia Pavličenkova (Rusija) 1:2 (6:2,2:6,3:6)

Prvi i drugi nosilac na turniru u Montereju Jelena Janković i Anastasia Pavličenkova sastale su se u finalu turnira čiji je nagradni fond 220.000 dolara. Anastasia je pobedila Jelenu Janković u finalu posle nešto više od dva časa igre a to joj je, inače, druga titular za redom u Meksiku a treća u karijeri.

Uravnotežen meč, prvi set dobila je Jankovićeva sa 6:2 a Ruskinja se u narednoj deonici odmah revanširala i osvojila set istim rezultatom.

Povezana vest:  Krunićeva i Danilovićeva zadržale pozicije na WTA listi

U trećem, odlučujućem setu nije bilo uzbuđenja do šestog gema. Tada je Jankovićeva imala prilike da napravi brejk, pri rezultatu 3:2 ali je Ruskinja uspela da sačuva servis. Pavličenkova je već u narednom gemu, na servis srpskog reketa broj jedan uspela da napravi toliko željeni brejk i povede sa 4:3. U osmom gemu je stamena Ruskinja osvojila prvi poena a onda poklonla bod JJ ali je već naredni poen Jelena forhendom “bacila” u mrežu. I naredni poen Ruskinja je bila bolja, uprkos boljoj podršci publike za srpsku teniserku. Naravno, Ruskinja je osvojila gem koji ju je vodio na korak do osvajanja turnira.

Povezana vest:  Sari šampionski pehar

Na servis Jelene Janković za Ruskinju nije bilo problema. Pri 15 svih JJ je napravila duplu servis grešku a naredni poen je obezbedila dijagonalom iako je stajala metar od osnovne linije.

Jednostavno nije bio dan za JJ ali je srpskinja spasila jednu od dve meč – turnir lopte ali ni to nije bilo dovoljno već je Pavličenkova zasluženo slavila posle dva časa i tri minuta igre.

Povezana vest:  Troicki zaustavljen na startu turnira u Melburnu

Pobednica turnira Pavličenkova zaradila je 280 WTA poena i 37.000 dolara dok je Jelena Janković, kao poražena, poražena morala da se zadovolji sa 200 WTA bodova i 19.000 dolara.

JJ je do finala došla pobedama protiv Lodres Lino Domingez (Španija) 6:4,6:1, Sibil bramer (Austrija) 6:3,6:6, Anastasia Sevastova (Litvanija) 6:1,7:5, Polona Hercog (Slovenija) 6:3, 6:2 dok je u finalu JJ poražena od Ruskinje.