FED KUP SUSRET PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE A ZA 2010. ( SRBIJA – RUSIJA 06. DO

07. FEBRUARA 2010)

Selektor Vraneš objavio spisak igračica za susret sa Rusijom

 

fed_kup_JJ_AI_DVranesDanas ističe rok za prijavu ekipa koje će na teren izvesti selektori Srbije i Rusije u meču prvog kola Svetske A grupe. U ITF ( Međunarodnu tenisku Federaciju ) danas je iz Teniskog saveza Srbije poslat spisak sa imenima igračica na koje će selektor Fed cup reprezenatcije Srbije računati u predstojećem susretu protiv Ruskinja.

Za duel sa selekcijom Rusije koji je na programu od 06. i 07. februara 2010. godine u Beogradu (ARENA) selektor srpskog tima Dejan Vraneš odlučio se za sledeći tim:

Povezana vest:  ATP SANKT PETERSBURG, Tipsarević i Lajović danas na terenu

Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Ana Jovanović.

Uz reprezentaciju će na pripremama biti i mlada nada srpskog tenisa, 16- godišnja Aleksandra Krunić. Sve do jedan sat pre početka žreba koji je zakazan za 05. februar 2010. savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dve igračice na koja računaju u meču Srbija – Rusija.

Izjava selektora Dejana Vraneša:

-Danas ističe rok za prijavu ekipa za susret prvog kola Svetske grupe u kojem dočekujemo selekciju Rusije. Sastav naše reprezentacije je isti kao od pre godinu dana kada smo prvi put u istoriji odigrali Fed kup meč u Beogradu. Pre godinu dana savladali smo Japanke, sada nam predstoji duel sa ruskinjama u koji ulazimo maksimalo motivisani da nastavimo šampionski pohod ka tituli Fed kupa, što nam i jeste krajnji cilj. Rusi imaju veliki broj sjajnih teniserki, samim tim i veliki broj kombinacija po pitanju tima koji će izvesti na teren u Arenu. Selektor Rusije je pre desetak dana najavio dolazak Klejbanove, Pavljučenkove, Vesnine i Duševine, ali verujemo da će u našu prestonicu stići u jačem sastavu. Imamo najtežeg mogućeg protivnika, ali spremni smo za sve izazove. Verujemo da ćemo uz podršku prepune Arene upisati novu pobedu za srpski ženski reprezentativni tenis i ostvariti prvi put u istoriji plasman u polufinale Fed kupa u kome bi ponovo u Areni dočekali protivnika, pobednika susreta Francuska – SAD“- rekao je Vraneš.

Povezana vest:  ATP STOKHOLM, Berdih u finalu bolji od Conge

Okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za ponedeljak, 01. februar 2010. godine u Beogradu.