djokovic_25_12

ATP INDIJAN VELS

Đoković pobedio Nadala i osvojio trofej

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Indijan Velsu, pošto je večeras u finalu tog turnira savladao Španca Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 6:2.

Đokoviću je to treća titula ove godine, a druga u Indijan Velsu u dosadašnjoj karijeri. Ujedno, reprezentativac Srbije zabeležio je 18. uzastopnu pobedu u 2011.

Srpski teniser je dobro počeo meč, ali je i Nadal bio siguran na servisu. Prvi brejk napravio je španski teniser u petom gemu, kada je poveo sa 3:2.

Povezana vest:  Đoković: Potrebna nam je pomoć

Đoković je odmah odgovorio i oduzeo servis najbolje rangiranom svetskom igraču.

Ipak, već u sledećem gemu Nadal je ponovo napravio brejk, a nedugo zatim došao i do prednosti od 5:3.

Do kraja prvog seta španski teniser je ubedljivom igrom na svoj servis osvojio još jedan gem za 6:4.

Početak drugog seta podsećao je na uvodni deo meča pošto su obojica tenisera igrala sigurno na svoj servis.

Povezana vest:  Đoković šampion Melburna deveti put u karijeri

Đoković je, kod vođstva od 3:2, prvi napravio brejk i došao do vođstva od 4:2. Nadal je u sledećem gemu uzvratio brejkom, ali je potom srpski teniser još jednom oduzeo servis rivalu za prednost od 5:3, a potom rešio set u svoju korist.

Srpski teniser furiozno je počeo treći set, napravio dva brejka i na to dodao još dva na svoj servis, što mu je donelo ubedljivo vođstvo od 4:0.

Povezana vest:  ATP ROLAN GAROS 2010, Mrak prekinuo meč Troickog

Nadal je potom uspeo da osvoji prvi brejk na svoj servis, ali je to bilo sve što je uspeo da učini do kraja meča, a srpski teniser je došao do zaslužene pobede.

ATP turnir u Indijan Velsu igrao se za ukupni nagradni fond od 3.645.000 dolara. Pobedniku je pripao ček na 611.00 dolara, dok je poraženi zaradio 298.200 dolara.