rakitic_sevilja

Rakitić doneo pobedu Sevilji

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić svojim je pogotkom osigurao minimalnu 1:0 pobedu Sevilji na gostovanju kod Valensije u susretu 29. kola španske Primere.

Rakitić je postigao jedini pogodak na utakmici u 70. minuti preciznim udarcem s 15-ak metara. Rakitiću je ovo već treći pogodak u Primeri u petom nastupu.

Poraz Valensije iskoristio je Viljareal, koji je s 1:0 slavio kod Athletik Bilbaa. Jedini pogodak za važnu pobedu Žute podmornice postigao je Marko Ruben u 58. minuti. Viljareal je tako preskočio na trećem mestu Valensiju, ali oba kluba imaju po 54 boda, 24 manje od vodeće Barselone.

Povezana vest:  Lev: Švajnštajger je i dalje vrhunski igrač

Hercules iz Alikantea otpustio je trenera Estebana Viga nakon teškog 0:4 domaćeg poraza od Osasune zbog kojega je klub pao na poslednje mesto na tabeli. Vigo je prošle sezone s Erkulesom izborio povratak u Primeru nakon 13 godina izostanka, a početkom sezone senzacionalno je vodio svoju momčad do 2:0 pobede protiv Barselone na Kamp Nou. Barseloni je to i dalje jedini prvenstveni poraz ove sezone. Ali, u poslednjih 11 kola Erkules je izgubio čak devet susreta osvojivši tek četiri boda.

Povezana vest:  David Vilja ispred Rafaela Nadala