djokovic_19_04

ATP MAJAMI

Đoković: Ovo je moja trka iz snova

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas posle pobede nad Amerikancem Džejmsom Blejkom u trećem kolu Masters turnira u Majamiju da oseća da je u najboljoj formi od početka karijere.

-Ovo je moja trka iz snova   ocenio je Đoković niz od 20 usastopnih pobeda od početka godine

Srpski teniser je treći u istoriji ATP po broju vezanih pobeda, iza Amerikanca Džona Mekinroa i Čeha Ivana Lendla, koji su početkom osamdesetih godina oborili rekord sa 39, odnosno 25 trijumfa.

Povezana vest:  AO 2013, Đoković: Neverovatan meč, nadam se da mogu ovako u finalu

Dvadesettrogodišnji Đoković se ipak, ne osvrće mnogo na „lovorike“, koliko na ono što ga čeka u bliskoj i daljoj budućnosti.

-Da budem iskren, uvek mi je najvažnije da se usredsredim na trenutnog protivnika i da odigram što je moguće bolje u datom trenutku. Iz toga onda proizilaze rezultati – rekao je Đoković.

Srpskii teniser je naglasio da u meču sa Blejkom , bez obzira na rezultatski ubedljivu pobedu (6:2, 6:0), ni u jednom trenutku nije potcenio protivnika.

Povezana vest:  Nadal odustao od turnira u Roterdamu

-Morao sam da se potpuno fokusiram na meč, jer je Blejk izuzetno opasan teniser – ocenio je Đoković.

Drugi teniser sveta je istakao da je posebno zadovoljan jer je u poslednje vreme poboljšao servis.

-Poslednjih deset meseci dosta sam radio na poboljšanju tog elementa igre. Moja igra se u principu oslanja na osnovnu liniju, ali mi je odličan servis neophodan kako bih još više izvršio pritisak na protivnika – ocenio je Đoković, koji se u borbi za ulazak u četvrtfinale Majamija sastati sa zemljakom Viktorom Troickim.

Povezana vest:  Djoković u drugom kolu Vimbldona