pizon_srb_est

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

Petrović: Pobedićemo i Estoniju i sneg

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović izjavio je danas da je naš državni tim u Estoniju došao da pobedi domaćina i da od tog cilja neće odustati bez obzira na sneg i zaleđen teren u Talinu.

On je izjavio da nepovoljni vremenski uslovi koji vladaju ovih dana u toj pribaltičkoj zemlji „nisu normalni za igranje fudbala“, ali da ne razmišlja previše o tome jer je u pitanju faktor na koji ne može da utiče.

Povezana vest:  Infantino: Fifa će proceniti predlog Uefe o pravilu igranja rukom

-Bodovi iz ove utakmice za nas mogu da budu presudni u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Želimo pobedu, bez obzira na to što znamo da će biti mnogo teško – rekao je Petrović na konferenciji za novinare u glavnom gradu Estonije..

Selektor Srbije dodao je da će naš tim posebnu pažnju obratiti na kontranapade domaćina kako ne bismo „platili skupu cenu“, kao u prvom meču u Beogradu koji su Estonci dobili 3:1.

Povezana vest:  Prosinečki: Nije mala stvar pobediti u Humskoj sa 2:0

-U situaciji smo da nam iz različitih razloga nedostaje čak osam igrača, ali dobra vest je što nam se vraćaju Nemanja Vidić koji će sigurno igrati od prvog minuta i Nikola Žigić za koga još ne znamo koliko je spreman – rekao je Petrović.

Selektor nije saopštio sastav tima, ali se očekuje da će osim Žigića i Vidića šansu dobiti i Nenad Tomović, koji bi trebalo da igra poziciji desnog beka. Branislav Ivanović bi se preselio na poziciju štopera i zaigrao u tandemu sa Vidićem, umesto povređenog Nevena Subotića.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Sjajni Bilbao slavio u Gelzenkirhenu, poraz Valensije

Utakmica Estonija – Srbija igra se, u okviru C grupe kvalifikacija za šampionat Evrope 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, sutra od 20.30 časova na stadionu „Le Kok Arena“ u Talinu. Glavni sudija biće Holanđanin Hendrikus Bas Nijhuis.