euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Svi jure drugu pobedu u seriji

Svih osam učesnika četvrtfinala Evrolige za košarkaše pokušaće u sutrašnjim mečevima da stignu do treće pobede u seriji koja bi ih približila plasmanu na završni turnir u Barseloni.

Nakon prve dve četvrtfinalne runde u svim susretima skor u pobedama je 1:1, a ekipe koje će u narednim okršajima biti domaćini nadaju se da će pomoć publike biti od velikog značaja i da će seriju da reše na svom terenu.

Najzanimljiviji okršaji očekuju se u Atini i Sijeni, gde će grčki velikani Panatinaikos i Olimpijakos odmeriti snage sa braniocem trofeja Barselonom, odnosno veoma neugodnom ekipom italijanske Sijene.

Panatinaikos i Barselona su u prvim mečevima u Kataloniji da razlika u kvalitetu u korist španskog predstavnika, ako uopšte postoji, nije toliko izražena.

Trener Panatinaikosa Željko Obradović zahteva od izabranika maksimalnu koncentraciju i upornost tokom svih 40 minuta napominjući da će ogromna prednost za atinske „zelene“ biti atmosfera u dvorani OAKA u Marusiju.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Ivković vodi 13 igrača u Tursku, bez Milosavljevića

-Svi žele da presudne utakmice za plasman u narednu fazu takmičenja igraju kod kuće. Moramo, međutim, da shvatimo da je za prolazak na finalni turnir potrebno da igramo još bolje nego u prva dva meča u Barseloni – istakao je Obradović.

Ekipa Barselone je na putu ka osvajanju pehara prošle sezone igrala mnogo standardnije nego ove godine, ali trener Ćavi Paskval ima puno poverenje u pulene pred odlučujuće okršaje.

Panatinaikosov večiti rival Olimpijakos i godinama najbolji tim u Italiji već su obeležili ovogodišnje četvrtfinale. U prvoj utakmici tim iz Sijene je zaustavljen na samo 41 poen (u prvom poluvremenu devet!), ali je u drugom očitao lekciju iz odbrane veoma bledim Pirejcima.

Poučen iskustvom iz mečeva u Atini, trener Olimpijakosa Dušan Ivković smatra da niko ne treba da očekuje nešto slično u duelima koji su na programu u Sijeni.

Povezana vest:  Džikić: Očekujem beskompromisnu borbu

-Nakon prve utakmice znao sam da Montepaski nije tako loš tim kao što je izgledalo. Očekujem da ćemo pokazati karakter ekipe kada je to najvažnije – rekao je iskusni stručnjak, koji je put Toskane poveo čak 14 igrača.

Reprezentativac Srbije Marko Kešelj biće jedan od najvećih aduta nekadašnjeg selektora naše zemlje u narednim mečevima. On se slaže sa učiteljem da je svaka utakmica priča za sebe.

-Montepaski je izuzetno kvalitetan i iskusan tim sa kojim moramo biti veoma pažljivi – tvrdi Kešelj.

Španski prvak Kaha Laboral ima težak zadatak s obzirom da su pred Baskijcima dva okršaja sa Makabijem u Tel Avivu. Mnogi smatraju da su Izraelci presudan korak ka fajnal-foru napravili pobedom u drugom susretu u Vitoriji.

Povezana vest:  Srbija i Slovenija zajedno kandidati za organizaciju ženskog EP 2019.

U okršaju timova iz Španije – Valensije i Real Madrida – mnogi su „kraljevskom klubu“ dodelili ulogu apsolutnog favorita. Valensija je, međutim, već u Mardidu pokvarila račun velikanu.

Trener Vlaensije Svetislav Pešić nije želeo da govori o klupskim ambicijama, ali je poručio da „ništa nije nemoguće“.

-Svi timovi koji su se domogli četvrtfinala imaju kvalitet. Očekujem tešku i napornu borbu, a na nama je da pružimo maksimum i popravimo neke stvari u odbrani – rekao je Pešić.

Krilni igrač Valensije Dušan Savanović naglasio je da želi neizvesnu borbu do samog kraja utakmice.

-Teško je dobiti istog rivala u tri uzastopna meča, ali takva mogućnost postoji. Želimo da uspešno okončamo seriju u Valensiji – zaključio je Savanović.