rafael_nadal_2

ATP MAJAMI

Nadal protiv Đokovića u finalu Majamija

 

Rafael Nadal (1, Španija) – Rodžer Federer (3, Švajcarska) 2:0 (6:3,6:2)

U drugom polufinalu masters turnira u Majamiju sastala su se dvojica teniskih kolosa ali je u ovom polufinalu igrao samo svetski teniser broj jedan – Rafael Nadal. Federer je za sat i 17 minuta pobedio Švajcarca koji je delovao demotivisano i bez želje za igraom.

U prvom setu nije viđena igra jer je Nadal već u trećem gemu stigao do brejka a iskoristio je i prvu set loptu tako da je, zasluženo, Federeru „otkinuo“ dva servisa.

Povezana vest:  ATP ŠANGAJ, Đoković: Servis glavni izvor samopouzdanja

U drugom delu meča Rafa je poveo sa 3:0 u setovima da bi, na servis Federera došlo do veće borbe na terenu. Greške iz forhenda koštale su Švajcarca pojedinih poena ali je uspeo, uz podršku publike da stigne do prvog gema u drugom setu.

Rafa dobija nekoliko laganih poena u petom gemu drugog seta tako da je stigao na korak do osvajanja i drugog seta. Pri vođstvu 4:1 Rafa je prepustio Federeru njegov servis, tako da je Švajcarac smanjio na 4:2 a svetski reket broj jedan rutinski dobija i peti gem (5:2).

Povezana vest:  WTA VIMBLDON, Jovanovska nije prošla drugo kolo

Posle 74 minuta igre na centralnom terenu u Ki Biskejnu Federer je servirao za opstanak u meču ali to mu nije dozvolio Nadal.

Ovo je bio 23 susret dvojice, najboljih tenisera današnjice, naravno, uz Novaka Đokovića. Rafa je do ovog meča vodio sa 14:8 u pobedama a poslednji put njih dvojica su se sreli u Londonu prošle godine kada je Federer slavio sa 2:1 u setovima (6:3,3:6,6:1). Pre toga, isto prošle godine, njih dvojica su igrali u finalu masters turnira u Madridu kada je Nadal bio bolji u dva seta (6:4,7:5).

Povezana vest:  Del Potro predvodi Argentinu u finalu Dejvis kupa