nole_finale_majamija_2011

Novak Đoković: Ne otpisujem Federera u borbi za broj 1 na kraju sezone!

 

Novak Đoković, koji ove sezone igra najbolji tenis u karijeri, veruje da će se do kraja ove godine voditi velika borba za prvo mesto na svetskoj rang listi između trojice tenisera. Srpski reket broj jedan ove sezone ima 24-0 na ATP vorld turu. Nastupio je na četiri turnira i sva četiri je osvojio: Australijan Open, Dubai, Indian Vels i Majami. Među njima su, dakle, jedan Grend Slem i prva dva ATP Masters turnira serije 1000.

Đoković je svojim ovogodišnjim igrama dokazao da mu trenutno nema premca na tvrdoj podlozi. Ali, trka za titule i bodove se sada nastavlja na zemljanoj podlozi, koja poznaje samo jednog neprikosnovenog vladara zadnjih godina – Rafaela Nadala.

Povezana vest:  Jakšićeva zaustavljena u kvalifikacijama

-Ovo je moj najbolji start u sezonu. To je, naravno, nedvosmisleno. Iza mene su najbolja četiri meseca u mom životu. Ovi rezultati mi daju veliko samopouzdanje za nastavak sezone i seriju turnira na zemljanoj podlozi – kaže Đoković.

-Serija koju sam napravio je izvanredna. Želim da nastavim naporno da radim i budem uspešan i na zemlji. Na toj podlozi nisam imao puno zapaženih rezultata u prošlosti. Zato je ovo možda moja najveća prilika za uspehe na zemljanoj podlozi – nastavio je. – U koliko želim da konkurišem za prvo mesto na kraju godine, moram biti konstantno dobar cele sezone. Svi znamo da je Rafaelu Nadalu zemljana podloga najbolja. On je kralj šljake i momak kojeg treba pobediti na toj podlozi. Pa celu prošlu godinu nije izgubio ni jedan meč na zemlji. Opet, mislim da imam oružije kojim mogu dag a izazovem i na toj podlozi, pokazao sam to pre dve godine. Imali smo tada velike mečeve u finalu Monte Karla i polufinalu Madrida. Prema tome, moguće je Nadala dobiti i na zemlji.

Povezana vest:  ATP ROLAN GAROS 2010, Rafael Nadal osvojio titulu na Rolan Garosu

Đoković ove sezone ima 3-0 protiv Rodžera Federera i 2-0 protiv Rafaela Nadala, kojeg je pobeđivao u finalima Indian Velsa i Majamija. Što se tiče Federera, njega je preskočio na drugom mestu ATP tabele zahvaljujući pobedi u polufinalu Indian Velsa.

-Rodžer nije izgubio korak u borbi za prva dva mesta. Očigledno je da želi da se vrati na prvo mesto na rang listi i gladan je novih uspeha. Nije baš najbolje započeo ovu sezonu, ali je ipak redovno dolazio u završnice turnira, polufinale ili finale. On će definitivno biti jedan od kandidata za prvo mesto na kraju sezone. Prema tome, možete to nazvati trobojem, ili kako hoćete, ali ja verujem da ćemo se Nadal, Federer i ja boriti za broj 1 do kraja sezone. Ja nastojim da se koncentrišem samo na svoju igru. Naravno, Rafa i Rodžer su moja dva najveća rivala, ali ne smemo da zaboravimo ni ostale igrače koji mogu da igraju sjajno, kao što su Endi Marej, Robin Soderling, Endi Rodik i ostali najbolji španski igrači – zaključio je Đoković.

Povezana vest:  FED CUP 2014, Dolonc izgubila od Bušar, Kanada - Srbija 3:0