AA_tennis_ball_racquet

Potvrđeno poverenje rukovodstvu Teniskog saveza Vojvodine

 

Danas u Novom Sadu je održana sednica skupštine Teniskog saveza Vojvodine na kojoj je od ukupno 57 klubova clanica Teniskog saveza Vojvodine bilo prisutno 51 klubova sa ukupno 251-nim pravom glasa od 270 glasova.

U nadasve dekmokratskoj atmosferi potvrđeno je poverenje dosadašanjem predsedniku Milanu Jerinkiću i svim članovima Upravnog odbora Teniskog saveza Vojvodine. Poverenje je tražio predsednik i članovi Upravnog odbora na lični zahtev radi obezbeđivanja punog jedinstva Teniskog saveza Vojvodine za dalji uspešan rad. U raspravi svi učesnici su potvrdili dobar rad rukovodstva posebno kancelarije TSV, kao i ogroman napredak u broju novoregistrovanih klubova, igrača terena i sportskih radnika i pored teške ekonomske situacije u zemlji. Na ovaj način Teniski savez Vojvodine je po broju klubova (57) i registrovanih preko 800, najbrojnija teniska porodica u Srbiji gledano regionalno.

Povezana vest:  Vilijams pobedila Voznjacki i osvojila 18. gren slem trofej

Na istoj sednici promenjeno je ime Teniskog saveza Vojvodine (TSV) u “VOJVOĐANSKI TENISKI SAVEZ” – VTS s obzirom da je to jezički i gramatički pravilno i identično sa svim ostalim savezima u Evropi a i zvaničnim engleskim jezikom.

Takođe zbog povećanja broja klubova i članova doneta je odluka o proširenju Upravnog odbora Vojvođanskog teniskog saveza sa 9 na 11 članova. Dva nova člana Upravnog odbora pripala su:

Povezana vest:  Kraj za Krunićevu u Rimu

TK”Meridiana” iz Novog Sada – Milan Čović

TK”Kikinda” iz Kikinde – Predrag Bistričić

Pored gore navedenih odluka, na današnjoj sednici Skupštine usvojen je i strategijski plan razvoja teniskog sporta u Vojvodini u kojem je obuhvaćeno:

1. Izgradnja novih teniskih terena uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Vlade Vojvodine

2. Finansiranje još 26 najtalentovanije dece iz Vojvođanskog teniskog Saveza

Povezana vest:  AO 2014, Jankovićeva i Zimonjić sutra igraju u Melburnu

3. Promena položaja i uticaja Vojvođanskog teniskog Saveza u Teniskom savezu Srbije

4. Popravljanje uslova za zimski trening u određenim klubovima

5. Obezbeđivanje jedinstva Vojvođanskog teniskog Saveza

6. Zaključenje novih sponzorskih ugovora

Prihvaćena je inicijativa TK”Spens” Novi Sad za pravičniju raspodelu sredstava u Novom Sadu koju vrši gradski sekretarijat za sport i omladinu grada Novog Sada.