tijana_krsmanovic_pionir_1

RITMIČKA GIMNASTIKA

18. međunarodni turnir „Palilula kup 2011“

Tijana Krsmanović osvojila zlato u finalu trakom

U nedelju, 10. aprila, održan je međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog Društva “Palilula”. Učestvovale su najkvalitetnije ritmičarke juniorske i seniorske kategorije, a prvi put su na nekom međunarodnom turnir u Srbiji bile takmičarke iz Japana. Pored gošći iz Japana na takmičenju su učestvovale takmičarke iz Rumunije, Norveške, Rusije, Kipra, Slovenije, Češke, Bugarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na turniru je učestvovalo oko 80 najboljih gimnastičarki iz 25 klubova.

tijana_krsmanovic_pionir_2

Srpska reprezentativka Tijana Krsmanović je osvojila zlato u finalu trakom ocenom 24.975, dok je u višeboju zauzela drugu poziciju, sa ukupno 93.450 bodova. Srebro je osvojila i u finalu obručem, dok joj je bronza u lopti za malo izmakala, pa je delila četvrto mesto sa takmičarkom iz Rumunije, Stefanijom Cirijak. Ovo je Krsmanovićevoj ujedno bio i jedan od pripremnih turnira za Evropsko prvenstvo u Minsku (maj) gde će biti jedina predstavnica Srbije.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAFS, Odmetnici dočekuju Veprove

U juniorskoj kategoriji je takmičarka Jelena Stamenković, članica GD „Palilula“, osvojila bronzu, ocenom 20.900, a treće mesto je zauzela i u finalima  obruča i lopte.

Iz GD „Palilula“ se takmičilo šest seniorki, od 30 učesnica i 19 juniorki, u konkurenciji od 45 takmičarki.

Takmičenje je otvorio predsednik Opštine Palilula Danilo Bašić, koji je ujedno pozvao sve da se pridruže šetnji centrom grada za podršku Japanu, a prilika je bila sjajna, jer su gošće „18. Palilula kupa 2011“ bile Japnke.

Povezana vest:  NHL, Islandersi otpustili trenera nakon deset poraza u nizu

– Divno je prisustvovati ovako lepom sportskom događaju. Sport promoviše zdrav život, a ritmička gimnastika svakako razvija pravi sportski duh. Takođe bih izrazio podršku ovde prisutnim Japankama, kao i celom Japanu, zbog katastrofe koja je zadesila ovu – rekao je Danilo Bašić. – Sledeće godine je važan jubilej ovog kluba, jer će biti obeleženo 60 godina postojanja, pa mi je zato dodatno drago, što sam imao čast da otvorim „18. Palilual kup 2011“.

Prisutan je bio i predstavnik Sportskog savza Srbije, potpredsednik Dušan Dimitrijević, koji je sa Bašićem, delio medalje i diplome.

Povezana vest:  Slovenački paraglajderi pali na minsko polje na Jahorini

GD “Palilula” je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. i do pre 10-ak godina negovao je pored ritmičke i sportsku gimnastiku. Kroz naše društvo je prošlo oko 70.000 gimnastičarki, 57 YU i SCG reprezentativki, 81 učesnica Svetskih i Evropskih Prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, 3 učesnice Olimpijskih Igara /Seul i Barselona/. Sada imamo pogon od oko 800 članica, od toga se njih 550 takmiči, a njih 46 su takmičarke vrhunske ritmičke gimnastike.

Turnir je samostalno organizovalo GD „Palilula“, a svojim proizvodima su podršku ukazali Delta D.M.D, Komercijalna banka i Filips.

PHOTO: ataimages.rs