Peis i Kara Blek osvojili mešoviti dubl

Tennis-Australian-open-logo-1260955530Indijac Leander Peis i Kara Blek iz Zimbabvea osvojili su danas Otvoreno prvenstvo Australije u mešovitom dublu, pošto su u finalu pobedili Ruskinju Ekaterinu Makarovu i Čeha Jaroslava Levinskija sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3. 
Peis i Blek bili su prvi nosioci u Australiji, a ovo im je druga grend slem titula zajedno, pošto su 2008. godine osvojili Otvoreno prvenstvo SAD. 
-Ono što nam je danas donelo pobedu je naša individualna igra, naši instinkti i to što dobro funkcionišemo – rekao je 36-godišnji Peis.
Ovo je Indijcu 41. titula u dublu, među kojima je i 11 osvajanih na grend slemovima – šest u dublu i pet u mešovitom dublu. 
Blekovoj je ovo četvrta titula na grend slemovima, kojima je popunila kolekciju trofeja. Na Vimbldonu je pobedila 2004. a na Rolan Garosu 2002. Oba ta trofeja osvojila je sa svojim bratom Vejnom. 
Oboje takmičara naveli su da su možda mogli i više zajednički da treniraju. 
-Prava je privilegija trenirati sa Karom. Često igramo i zajedno smo na terenu, ali trening jeste privilegija. Mi zaista uživamo da se zagrevamo, dajemo dobar ritam jedno drugom -rekao je Peis. 
Njih dvoje su se zagrevali 45 minuta pre početka finala, što je znatno više od rivala, koji se obično sastanu pet minuta pre prvog meča. 
-Došli smo do finala, tako da nije loše za prvi turnir – rekao je Levinski. 
Ovaj dubl je nastao tako što je Čeh na spisku za prijavu video da Makarava traži partnera. 
-Tako sam joj poslao poruku telefonom i pitao je da li hoće da igra sa mnom. Odgovorila je da hoće i tako smo došli dovde. Ispalo je dobro, pretpostavljam – rekao je Levinski i dodao da želi da nastavi da igraju zajedno i na budućim turnirima. 
Šarmantni i harizmatični Peis voli da priča i na šaljiv način je rekao da želi da nastavi da igra sa Blekovom. 
-Viteštvo je i dalje živo u tenisu i Indiji i u teniskom takmičenju. Ako me želi, bićemo i dalje zajedno – rekao je kroz šalu Peis. 

Povezana vest:  Tipsarević izgubio u drugom kolu od Huana Monaka