FUDBALSKA-LOPTASalvador Kabanjas razgovarao sa porodicom

 

Lekari koji leče paragvajskog fudbalera Salvadora Kabanjasa saopštili su danas da je igrač razgovarao sa svojom porodicom, što je najbolji znak mogućeg oporavka od ranjavanja u glavu. Lekari su naveli da su u subotu smanjili nivo sedativa, posle čega je Kabanjas prepoznao svoju porodicu i funkcionere svog kluba Amerika, i da je razgovarao sa njima.

Kabanjas je ranjen kada mu je neko iz neposredne blizine pucao u glavu. Glavni osumnjičeni je imenovan kao Hose Balderas Garsa, ali on nije uhvaćen. Doktor Ernesto Martines rekao je da je 29-godišnji Kabanjas pričao na španskom i Guaraniju, koji su dva zvanična jezika Paragvaja, kao i da je pomerao udove.

Povezana vest:  Ferguson: Odbio sam ponude za mesto selektora Engleske

-Sa nama je, ali ne možemo da kažemo da nema više rizika, pošto ih ima još mnogo, kao što su infekcija ili krvarenje. Možemo, međutim, da kažemo da je situacija bolja. Zadovoljni smo. Priča savršeno a čak je govorio i na Guaraniju sa lekarima iz Paragvaja i svojom porodicom – rekao je Martines.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana otputovali za Poljsku

Lekar je kazao da se fudbaler ne seća šta se desilo, kao i da je još rano da izađe iz odeljenja intenzivne nege. Martines je rekao da je nemoguće reći da li će Kabanjas moći ponovo da igra.

-Ne znamo još, ali izgleda da nema problema sa njegovim osnovnim funkcijama, iako ovo nije trenutak kada možemo to da znamo ili da procenimo – rekao je Martines.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Almeida uz Ronalda protiv Srbije

On je dodao da je iznenađen njegovim oporavkom, jer 80 odsto ljudi sa ranama koje je on imao umire.