Đoković: Drugo mesto je korak bliže cilju 

novak_2Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da mu je drago što je došao na drugo mesto ATP liste, čime se približio ispunjenju svog cilja – prve pozicije. 
-Srećan sam što sam napravio novi korak u karijeri i došao još bliže ispunjenju jednog od mojih životnih ciljeva, a to je da postanem broj jedan – stoji na sajtu Novaka Đokovića. 
Đoković će na sutrašnjoj ATP listi imati 8.310 bodova, što je 510 više od trećeplasiranog Endija Mareja. Prvi je Rodžer Federer, koji je danas osvojio Otvoreno prvenstvo Australije i tako pomogao reprezentativcu Srbije da dođe do drugog mesta. 
Da je Marej pobedio, bio bi drugi, ali samo do 15. februara i početka turnira u Roterdamu, na kome Škot neće braniti 500 poena iz prošle godine. Đoković je ispao u četvrtfinalu Australijan opena. 
-Najbolji plasman u mojoj karijeri važan je trenutak, jer sam i ranije dolazio blizu. Ovaj Australijen open mi je bio nesrećan. To je turnir koji me je doveo do jednog od najboljih trenutaka u karijeri (pobede 2008.). Ali, takvo je takmičenje. Sada sam kod kuće i nastavljam da vežbam da mogu da nastavim rekao je Đoković. 

Povezana vest:  ATP LONDON, Đoković u finalu pobedio Federera!