bojana_jovanovski_novi_sad_trening

FED KUP 2011

Slovačka povela protiv Srbije u plejofu Fed kupa

 

Teniska reprezentacija Slovačke povela je danas u Bratislavi protiv selekcije Srbije sa 1:0, u plej-ofu za popunu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Dominika Cibulkova pobedila Bojanu Jovanovski sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:1). U drugom meču danas igraju još Ana Ivanović i Danijela Hantuhova.

Meč je trajao dva sata i 18 minuta, Jovanovski je iz 10 pokušaja pet puta oduzela servis Cibulkovoj, koja je od 21 brejk lopte iskoristila osam.

Povezana vest:  Lajović u drugom kolu Rolan Garosa

Cibulkova, 28. teniserka sveta je bolje počela meč i posle brejka u drugom gemu prvog seta povela sa 2:0. Jovanovski je nakon toga zaigrala bolje, koristila greške protivnice, pogotovo posle servisa i preokrenula na 5:2.

Kada se činilo da će Jovanovski posle gema na svoj servis lako osvojiti prvi set, Cibulkova je napravila brejk, a zatim osvojila i gem na svoj servis i primakla se na gem zaostatka. Srpska teniserka je nakon toga uspela da sačuva svoj servis i povede u meču.

Povezana vest:  Janković eliminisana u Karlsbadu

Jovanovski je na početku drugog seta povela sa 2:0, ali je njena protivnica uspela da izjednači. Srpska teniserka je nakon toga napravila brejk i povela, da bi Cibulkova posle toga osvojila četiri gema uzastopno i izjednačila u meču.

Cibulkova je potpuno dominirala u trećem setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem i tako donela svom timu prvi poen u duelu sa Srbijom.

Povezana vest:  DAVIS CUP FINALE 2010, Đoković: Jedan od najboljih mečeva u sezoni

Sutra od 12 sati na programu su uzvratni mečevi u singlu – Ivanović – Cibulkova i Jovanovski – Hanuthova.

Nakon toga igraće se meč u dublu – Jelena Janković i Ana Krunić protiv Danijele Hantuhove i Magdalene Ribarikove.