METALAC_ZVEZDA_22_KOLO

Crvena zvezda pobedila Metalac golom Mikića u 82. minutu

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas kao gost ekipu Metalca sa 1:0 u utakmici 22. kola prvenstva Srbije. Jedini gol na meču u Kragujevcu postigao je odbrambeni igrač Nikola Mikić u 82. minutu. On je posle centaršuta Ognjena Koromana udarcem glavom savladao golmana Metalca Dejana Bogunovića.

Iskusni Koroman u igru je ušao sa klupe, umesto napadača Aleksandra Jevtića u 63. minutu. Sa njim i mladim reprezentativcem Srbije Darkom Lazovićem, koji je takođe meč počeo kao rezerva, Crvena zvezda je zaigrala još opasnije nego u prvom poluvremenu.

Povezana vest:  Dejvid Bekam postaje adidasov dizajner

Gosti su stvorili veliki broj prilika, ali su samo jednu realizovali. Igrači beogradskog kluba blizu pogotka bili su u 45. minutu, kada je Brazilac Kadu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara pogodio stativu.

Pre toga, šanse za gol imali su Andrija Kaluđerović, Evandro I Borha, ali ni oni nisu uspeli da savladaju golmana Metalca Dejana Bogunovića.

Povezana vest:  Šalke pripremio novi ugovor za Raula

Na početku drugog poluvremena klupa sa stručnim štabom i rezervnim igračima Crvene zvezde burno je reagovala posle odluke sudije Maja Vujovića da ne svira penal. Gosti su smatrali da je jedan od odbrambenih igrača Metalca igrao rukom u svom šesnaestercu.

Fudbaleri domaćeg tima najbolju šansu propustili su u 54. Minute kada je Predrag Pavlović šutirao pored gola. Crvena zvezda se sa tri osvojena boda izjednačila na prvom mestu Super lige, gde je i Partizan koji u 19.30 igra na svom stadionu protiv trećeplasirane Vojvodine.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Sutra samo dva meča, četiri utakmice pomerene za nedelju

Metalac je ostao na 14. poziciji sa jednim bodom iznad zone ispadanja.