bojana_jovanovski_april_2011

FED KUP 2011

Cibulkova nervnozna protiv Jovanovske jer je bila favorit

Slovačka teniserka Dominika Cibulkova, koja je danas u plej-ofu za popunu Svetske grupe Fed kupa pobedila srpsku teniserku Bojanu Jovanovsku, rekla je da je nervozno počela meč zato što je bila favorit.

-Počela sam nervozno. Igra je s moje strane bila neujednačena, samo sam vraćala lopticu i čekala na njene greške. Moj početak je bio jako loš, potisla me je u defanzivu, pa sam samo trčala“, kazala je Cibulkova novinarima posle pobede od 2:1 u setovima, a preneo je portal Aktualne.sk.

Povezana vest:  GEMAX OPEN 2010, Poraz Lajovića na startu

Cibulkova je uverena da je njenu nervozu izazvalo to što je umesto očekivane Jelene Janković nastupila protiv mlađe Jovanovske, što joj je dodelilo ulogu favorita.

-Da je protiv mene igrala Jankovićeva ne bih počinjala nervozno, ne bih bila favorit. Bio bi to drugačiji meč – kazala je Cibulkova i dodala da će njen sutrašnji nastup biti sigurno mnogo bolji.

Povezana vest:  Ivanović: Ostala sam mirna i verovala sam

-Uspela sam da preokrenem tok meča i to mi daje samopouzdanje – rekla je Cibulkova.

Svojom današnjom igrom nije zadovoljna ali, kako je kazala, bila je dovoljna za pobedu nad Jovanovskom.

Posle prvog dana Fed kup duela Slovačka – Srbija rezultat je 1:1, pošto je Ana Ivanović nakon poraza Jovanovske izjednačila pobedom nad Danijelom Hanuthovom sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Obradović: Novak sigurno igra protiv Argentine

Sutra od 12.00 u singl mečevim sastaće se Ana Ivanović i Dominika Cibulkova, a potom Bojana Jovanovski i Danijela Hanuthova.

Nakon toga igraće se meč u dublu u kojem će za Srbiju nastupati Jelena Janković i Ana Krunić, a za Slovačku Danijela Hantuhova i Magdalena Ribarikova.