ana ivanovic_mec sa hantuhovom5

FED KUP 2011

Milinković: Ana predala meč da ne pogorša povredu

Lekar Fed kup reprezentacije Srbije Zdeslav Milinković izjavio je danas da je stručni štab odlučio da Ana Ivanović preda meč Slovakinji Dominiki Cibulkovoj kako ne bi pogoršala povredu trbušnih mišića.

Ivanovićeva je predala meč Cibulkovoj kod rezultata 3:3 u drugom setu i vođstva Slovakinje od 1:0 u prvom setu, u Bratislavi, u meču plej ofa za popunu Svetske grupe Fed kupa.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Tadić: Sport je važan za identitet našeg naroda

-Ana Ivanović je došla u Slovačku izuzetno dobro pripremljena i za vreme treninga je to pokazala. Juče je odigrala bez problema, međutim, za vreme današnjeg meča osetila je bol u trbušnim mišićima u delu koji je povredila pre nekoliko meseci na Otvorenom prvenstvu Australije – rekao je Milinković.

Prema njegovim rečima, Ana igra dvoručni bekend i mišići koje je povredila su izuzetno važni za taj udarac.

Povezana vest:  ATP BARSELONA, Zimonjić i Bupati u četvrtfinalu dubla

-Pošto se bol pojačavao, smatrali smo da je bolje da ne pogoršavamo ovu povredu. Odlučili smo da prekinemo meč. Ona je insistirala da nastavi da igra i ova odluka joj je teško pala, jer je veliki borac, sjajan član ove izvanredne ekipe – rekao je Milinković.

On je dodao da je Ivanovićeva bila na ultrazvučnom pregledu koji je pokazao da nema ozbiljnije povrede, nema krvarenja, ali da postoji ožiljak na mišiću.

Povezana vest:  Sanija Mirza se udala za Šoaiba Malika

-Sutra ćemo da uradimo magnetnu rezonancu. Ana je trenutno pod terapijom, nema bolova i dobro se oseća. Smatramo da će za četiri, do pet dana moći da nastavi sa treningom i sa takmičenjem – rekao je Milinković.