Bez Jelene Janković u Areni

 

jelena_jankovic_tenis1Posle Australinan opena i lošeg učinka srpskih teniserki na AO, sem Bojane jovanovski koja je u kvalifikacijama stigla na korak do glavnog žreba Ana Ivanović i Jelena Janković nisu blistale u Melburnu.

Najveži događaj, koji otvara sezonu tenisa u prestonici je FED kup a sastaju se Srbija i Rusija. U Beogradskoj areni 6. i 7. februara n teren izlaze miljenice selektora Vraneša ali bez Jelene Janković, izgleda.

Tekst Jelene Janković objavljujemo u celosti sa njenog oficijalnog sajta:

“Iako očekujete da već danas u novinama ugledate moje fotografije, kao i snimke na tv-u sa treninga u beogradskoj Areni, gde će se odigrati Fed kup susret Svetske grupe prvog kola između Srbije i Rusije, još uvek je sve pod znakom pitanja. Ne, još uvek nisam stigla u Beogradi i još uvek sam na Floridi, gde se borim sa povredom leđa koju sam zadobila u Melburnu. Nisam želela da govorim javno o problemima koji su me zadesili u Australiji, o prehladi i povredi leđa do koje je došlo na treningu prilikom promene načina serviranja, jer bi to mnogi pripisivali kao neko pravdanje za izgubljeni meč, a nisam ni želela da pravim famu oko povrede za koju sam smatrala da će nakon terapije koju sam imala u Australiji i ovde u Americi sve proći i da ću na vreme krenuti u Beograd, sveža i spremna za nove bitke u dresu Srbije u Fed kup takmičenju. Ipak, sve se iskomplikovalo, ja sam i dalje na Floridi, tužna i u velikoj neizvesnosti da li ću uopšte i krenuti na taj put za moj rodni grad. Bila sam u moglo bi se nazvati izolaciji, nisam se oglašavala svih ovih dana i zbog toga da ne bi Rusi saznali za moju povredu čime bi oni došli ohrabreni u Beograd, znajuči da će možda tim Srbije biti oslabljen, a njihov posao biti lakši u borbi za plasman u polufinale Svetske grupe.

Povezana vest:  WTA STRAZBUR, Andrea Petković osvojila turnir u Strazburu

Odigrala sam 35 mečeva za nacionalni tim u Fed kup takmičenju, ostvarila 26 pobeda. Igrala sam za reprezentaciju i povređena, pod teškim bolovima izazvanim raznim povredama, pod injekcijama, bilo je mnogo teških, ali i lepih momenata. Samo kad se setim Košica i meča sa Cibulkovom, kada smo se borile tri i po sata, kada sam na jednoj nozi stigla do tog pobedonosnog poena…

Povezana vest:  WTA SINSINATI, Janković izgubila u prvom kolu

Sada sam u dilemi da li ponovo ulaziti u isto, da li ponovo povređen stati na crtu protivniku, jer to me može koštati narednih meseci igranja i takmičenja. U meni se bore bol i želja da ponovo obučem srpski dres i u prepunoj Areni igram za svoju zemlju, borim se bez milosti do poslednjih atoma snage kao što sam uvek i činila. Uvek sam igrajući u reprezentaciji davala više od maksimuma, uvek sam u Fed kup susretima posebno nadahnuta i inspirisana za trijumf, to su mečevi i momenti koji se nikada ne mogu zaboraviti i ničim zameniti, jer tada se boriš za svoj narod i svoju zemlju, a to je uvek čast i obaveza.

Povezana vest:  Besplatni čas tenisa za decu i besplatni prolećni programi na „Olimpu”

Ostalo je još malo vremena, videćemo kako će se moja povreda ponašati u narednih 24 sata, tek nakon toga ću znati da li sam putnik za Srbiju ili ostajem na Floridi da se lečim i tugujem što ne mogu biti u Areni i igrati protiv Rusije za pobedu Srbije, za ulazak u polufinale Svetske grupe.

Ako mene tamo ne bude, moje srce će biti uz srpski tim, poslaću im pozitivnu energiju i nadam se da će i bez mene savladati protivnika. Ipak, kako kažu nada poslednja umire, a ja se još uvek nadam mom dolasku i učešću u spektaklu koji će se 6. i 7. februara desiti u beogradskoj Areni, da ćemo se zajedno radovati novoj pobedi Srbije u Fed kup takmičenju.”