monserat_kabalje

ATP UMAG 2011

Koncert Monserat Kabalje na otvaranju turnira u Umagu

 

Diva koja je pevala službenu himnu na otvaranju Olimpijskih igara u Barseloni i svojim nastupom otvorila finale  Lige šampiona na stadionu na Kamp Nou stadionu u Barseloni, peva i na otvaranju  ATP turnira u UMAG-u 2011.

Montserat Kabalje nastupa u okviru ATP UMAG PARTY NIGHTS programa, koji u Umagu traje od  21. do 31. jula 2011.

Povezana vest:  Đoković: Ne razumem čemu zvižduci

Publika će imati priliku da sluša špansku divu na oproštajnoj svetskoj turneji, naime Montserat Kabalje objavila je da ide na dvogodišnju oproštajnu svetsku turneju, nakon koje se  2013.godine, povlači zauvek.

Montserat Kabalje je španski sopran, rođena u Barseloni. Kabalje je  u opernom svetu poznata po nadimku „ La Superba“, što znači da ima  status apsolutne dive. Pevala je u preko 80 opernih uloga, od barokne opere do Verdija, Vagnera, Pućinija, Štrausa . Nen glas je poznat po čistoći, preciznoj kontroli  i kao izuzetno moćan.

Povezana vest:  Međedović bez titule u Himkiju

Kabalje je poznata i po humanitarnom radu, UNESCO-va je ambasadorka Dobre volje, a u Barseloni godinama deluje njena Humanitarna organizacija za pomoć napuštenoj deci. Snimila je duet sa rok pevačem  Fredijem Merkjurijem (Queen) – hit „Barselona“. Pesma je posle premijere na istoimenom albumu   postala  1992. godine i himna  Letne olimpijade u Barseloni.