nole_pehar

SERBIA OPEN 2011

Đoković: Nije lako igrati pred domaćom publikom

 

Teniser Srbije Novak Đoković izjavio je danas, posle osvajanja titule na Serbia openu, da je poseban osećaj igrati pred domaćom publikom i da je zbog toga osećao pritisak. Đoković je u finalu savladao Španca Felisijana Lopeza sa 2:0.

-Poseban je osećaj osvojiti titulu pred svojom publikom. Ovo je bio važan meč za mene iako sam već godinama u vrhu svetskog tenisa. Osećao sam pritisak, jer igram na domaćem terenu – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Velika pobeda Danilovićeve nad 19. igračicom sveta na Australian Openu

On je ponovio da nema puno prilike da igra pred domaćom publikom tokom sezone.

-Kao dodatna otežavajuća okolnost su bili losi vremenski uslovi tokom celog turnira. Drago mi je što sam osvojio titulu i nisam izgubio set tokom turnira – rekao je Đoković.

On je kazao da je imao manjih zdravstvenih problema prethodnih dana.

Povezana vest:  Marej: Još sam daleko od prvog mesta na ATP listi

-Iskoristiću naredna dva dana da se odmorim i spremim za turnir u Madridu. Možda sam pogrešio što sam bio fokusiran na stvari van terena, ali nema veze. To je život. Važan je trofej – rekao je Đoković.

Teniser Srbije je istakao da ga očekuje naporan period.

-Predstoji mi težak period, ali imam dobre šanse da napravim zapažene rezultate. U Madridu ću igrati rasterećeno, jer prošle godine tamo nisam nastupao i ne branim nikakve poene – rekao je Đoković.

Povezana vest:  ATP SINSINATI, 3. KOLO, Đoković i Stepanek na skeneru

On je dodao da ne razmišlja previše o seriji pobeda ove godine i priznao da mu laska što ga porede sa teniskim velikanima.

-Trudim se da pobeđujem, to je moj posao – rekao je Đoković, koji je ove godine zabeležio 27 pobeda, i ponovio da mu je cilj da dođe do „broja 1“ na ATP listi.

nole_i_lopez_pehar