borha_zvezda_hajduk

Crvena zvezda pobedila Hajduk

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu Hajduk iz Kule sa 3:1, u poslednjoj utakmici 25. kola Super lige Srbije i smanjili zaostatak za vodećim Partizanom na tri boda.

Pred oko 7.000 gledalaca na stadionu Crvene zvezde, Hajduk je poveo u 25. minutu golom Aleksandra Jovanovića, a domaći su izjednačili pogotkom Dejana Milovanovića u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena.

Vođstvo crveno-belima doneo je Stevan Reljić u 61. minutu, a konačan rezultat postavio je Andrija Kaluđerović u 77. minutu. Kod sva tri gola Zvezde asistent je bio kapiten Pavle Ninkov. Ekipa Roberta Prosinečkog je druga na tabeli sa 62 boda i ima tri manje od vodećeg Partizana, koji je u subotu pobedio Jagodinu sa 2:0. Hajduk je pretposlednji, 15. na tabeli sa 18 bodova.

Povezana vest:  Lampard propušta Mančester Siti i Marsej, možda i Arsenal

Zvezda je u prvom poluvremenu napadala, ali bez konkretnih prilika.Prvu šansu u 13. minutu imali su domaći, kada je Milan Vilotić posle kornera Milovanovića pogodio stativu, nakon čega Darko Lazović nije uspeo da sa nekoliko metara zatrese mrežu.

Fudbaleri Hajduka poveli su u 24. minutu kada je Jovanovć nadmudrio odbranu Zvezde i provukao se iza njihovih leđa prilikom izvođenja auta. On je nakon toga izašao sam pred golmana Sašu Stamenkovića i lako doveo svoj tim u vođstvo.

Igrači Zvezde su nakon primljenog gola imali terensku inicijativu ali su im se napadi uglavnom završavali na 20-ak metara od gola Kuljana. Nagovestaj izjednačenja pokazala je akcija Milovanovića, Kristijana Borhe i Andrije Kaluđerovića na 20-ak metara od protivničkog gola, nakon čega je Kaluđerović šutirao preko prečke.

Povezana vest:  Trapatoni nagovestio odlazak sa kormila Irske

Zvezda je izjednačila u 46. minutu, kada je Milovanović iskoristio dodavanje Pavla Ninkova i sa 16 metara pogodio donji desni ugao Hajdukovog gola. Na početku drugog pluvremena, nakon 10-minutne slabije inicijative crveno-belih, fudbaleri Hajduka u dva navrata uputili udarce ka golu Stamenkovića, jednom sa 20, a drugi put sa 16 metara.

Prosinečki je Aleksandra Jevtića zamenio i na teren poslao Ognjena Koromana, što je unelo živost u igru Crvene zvezde.

Povezana vest:  Više od 2.000 ljudi u Sao Paolu protestovalo protiv SP

Do prednosti od 2:1, Zvezda je došla nakon velikog pritiska koji je krunisao Reljić, tako što je iskoristio centaršut Ninkova, posle kornera, i glavom poslao loptu u mrežu. Nakon stečenog vođstva fudbaleri Zvezde su čekali šansu da eventualno uvećaju svoju prednost, što se dogodilo u 77. minutu kada se Ninkov oslobodio svog čuvara i nakon prodora po desnoj strani asisitrao Kaluđeroviću, koji je neometan sa pet metara sproveo loptu u mrežu.

Do kraja meča domaći su mirno priveli utakmicu kraju, uz nekoliko pokušaja, među kojima se može izdvojiti još jedan šut Reljića.