novak_djokovic_cetvrtfinale_1

ATP MADRID

Đoković od 19,00 protiv Belučija

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Masters turnira u Madridu, pošto je sinoć u četvrtfinalu savladao Španca Davida Ferera sa 6:4, 4:6, 6:3.

Ovo je bila 30. uzastopna pobeda drugog tenisera sveta ove sezone kojom je prestigao Ivana Lendla na trećem mestu svih vremena po broju vezanih trijumfa od početka sezone. Đoković je sada na tri pobede od Bjorna Borga koji se nalazi na drugom mestu liste tenisera svih vremena (prvi je Amerikanac Džon Mekinro sa 42 pobede u 1984. godini).

Povezana vest:  WTA BIRMINGEM, Li Na bolja od Šarapove

Našem teniseru je ovo istovremeno prva pbeda protiv Ferera na šljaci i sada vodi sa 6:4 u međusobnim duelima. Prvi reket Srbije je sinoć naišao na žestok otpor Ferera, ali je tokom čitavog meča on bio taj koji je vodio glavnu reč i odlučivao o poenima.

Đoković će se u polufinalu od 19 sati sastati sa Brazilcem Tomazom Belučijem koji je bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha. Pre njih snage će odmeriti Rafael Nadal i Rodžer Federer. Njih dvojica će izaći na teren u 16 časova.

Povezana vest:  VIMBLDON, Uvećan nagradni fond za ovogodišnji Vimbldon

Đoković i Beluči su se, do sada, sastajali samo jedanput i to prošle godine Đoković je tada slavio sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) a igrali su na Mastersu u Rimu.