nole_finale_majamija_2011

ATP MADRID

Đoković: Nadal na zemlji je savršena motivacija za mene

Brazilski 23-godišnji tenisaer Thomaš Beluči je, na papiru, trebao biti mnogo lakši protivnik Novaku Đokoviću u polufinalu ATP turnira Masters serije 1000 u Madridu.

Ali, pošteno se Nole oznojio kako bipobedio Brazilca, za svoj 31. uzastopni uspeh u ovoj godini. Bilo je 4:6, 6:4, 6:1 za drugog tenisera sveta, a ta njegova pobednička serija danas će biti na najvećem mogužem iskušenju. Jer, suparnik u finalu mu je „kralj zemlje“ Rafael Nadal, prvi teniser sveta. I sve to se dešava na njegovm terenu, u Madridu.

Povezana vest:  Centralni teren na US Openu dobija pokretni krov

Pre dve godine su na istom mestu ta dva tenisera odigrala fantastično polufinale koji je Nadal na kraju dobio sa 3:6, 7:6, 7:6. Taj je meč trajao nekoliko minuta preko četiri sata.

-Naravno da se sećam tog meča. Mogao sam ga dobiti, bio sam jako blizu. Ali, nedelja je nova prilika, a mečevi protiv Nadala su uvek ogromna motivacija i pravi test za mene. Posebno kada se nađemo na „njegovoj“ zemljanoj podlozi – rekao je Đoković i nastavio:

Povezana vest:  WTA INDIAN VELS, Pobeda Azarenke, Petrova sigurna

-Ove smo godine imali dva odlična meča, ali ovo finale u Madridu će biti nova priča. Mislim da je naš susret sjajna stvar, kako za turnir, tako i za gledaoce. Nadam se da ćemo biti na nivou, a iskreno verujem u sebe. Velika vera i samopouzdanje mi je potrebna protiv Nadala na zemlji.

O meču s Belučijem je Đoković rekao:

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Zimonjić i Ljodra završili takmičenje u Monte Karlu

-Bio je bolji set i po. Agresivniji. Ali, stalno sam verovao u sebe i u pobedu u tom meču. I kada sam napravio prvi brejk u meču stvari su se ipak okrenule na moju stranu.