novak_djokovic_cetvrtfinale

Španski mediji: Đoković s druge planete

 

Španski mediji se danas utrkuju u epitetima kojima veličaju pobedu najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića nad nekrunisanim kraljem šljake Rafaelom Nadalom u finalu Mastersa u Madridu.

Najdalje u pohvalama otišao je madridski sportski dnevnik „Elmundo deportivo“ koji je Đokovića nazvao Supermenom.

„Đoković je definitivno Supermen koji je ovladao našom teniskom planetom“, ocenio je autor teksta i naglasio da je srpski teniser „magične moći dobio u finalu Dejvis kupa u decembru kada je Srbija u Beogradu prvi put u istoriji osvojila titulu“.

Povezana vest:  ATP KUALA LUMPU, Tipsarević u finalu Kuala Lumpura

-Ne postoji ljudski stvor na Zemlji koji danas može da se suprotstavi čoveku ‘sa Kriptona’ takvog igračkiog žara, snage udaraca i fizičke spremnosti – kaže se u nadahnutom tekstu.

-Spremnost Novaka Đokovića bila je očigledna i do sada, ali je njegova superiornost došla do punog izražaja osvajanjem ‘planete Rafaela Nadala – ističe se u tekstu.

Povezana vest:  Fernando Verdasko u finalu Hjustona

Madridski As u naslovu tvrdi da niko danas „na Zemlji ne može da pobedi Đokovića“.

-Po onome što smo videli juče, Džokler Nole je sada pobedom nad Nadalom na šljaci u Madridu osvojio i sam teniski Mont Everest, a ostalo mu je da osvoji još nekoliko vrhova od preko 8.000 metara – Rolan Garos, Vimbldon, kao i mesto broj jedan na svetu – tvrdi autor teksta.

„Marka“ je u naslovu ocenila da je „uragan Đoković uništio Nadala i na šljaci“, kao i da je „nepobedivi Srbin istakao kandidaturu za mesto broj jedan“

Povezana vest:  Serena Vilijams zbog OI ponovo u Fed Cup reprezentaciji

„Ovo je prva pobeda Đokovića nad Nadalom na šljaci u njihovih deset međusobnih dvoboja na toj podlozi. Ovo je i šesta titula Đokovića ove sezone, odnosno njegov 32. uzastopni trijumf, kojim se na manje od 2.000 bodova približio prvom mestu. Sledeća stanica – Rim“, zaključila je „Marka“.