nemanja_vidic_i_maluda_celzi

Vidić: Važno je da osvojimo titulu protiv Blekburna

 

Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić izjavio je danas da je veoma važno da njegov tim osvoji titulu već u narednom meču protiv Blekburna, kako bi se izbegao bilo kakav rizik u poslednjem kolu protiv Blekpula.

Junajtedu je za 19. rekordnu titulu šampiona Engleske potrebno da naredne subote osvoji barem bod na „Ivud parku“ protiv Blekburna, s obzirom na to da dva kola pre kraja ima šest bodova više od drugoplasiranog Čelsija.

Povezana vest:  Džajić: Više nikoga ne smemo da dovedemo na probu

-Matematički još nismo šampioni i zato je veoma važno da se fokusiramo na naredni meč. Ne bi bilo dobro da u poslednjem kolu protiv ekipe koja se bori za opstanak budemo pod pritiskom. To bi moglo da donese nervozu i zato je važno da izbegnemo taj scenario – izjavio je Vidić za klupsku televiziju.

Povezana vest:  FIFA otvara muzej 2016.

Srpski reprezentativac rekao je da „će mu biti velika čast da kao kapiten podigne trofej Premijer lige“.

-Najvažnije je da osvojimo titulu. Meni je velika čast što sam kapiten Mančestera, a još veća čast biće mi da podignem trofej. Ali, u ovom trenutku najvažnije je da na pravi način odigramo meč protiv Blekburna i proslavimo titulu.

Vidić, koji je postigao drugi gol u pobedi protiv Čelsija (2:1), pohvalio je odluku menadžera Aleksa Fergusona da u polufinalu Lige šampiona protiv Šalkea odmori većinu prvotimaca.

Povezana vest:  Četvorica navijača Hajduka u bolnici

-Sada na kraju sezone više je u pitanju mentalni zamor, nego fizički. Menadžer je procenio da nam je odmor potreban i po energiji koju smo imali protiv Čelsija. Naravno, ta odluka bila je s jedne strane i rizična, ali imali smo malo i sreće da je menadžer bio u pravu – zaključio je Vidić.