nole_majami_1_2011

ATP RIM

Đoković: teže osvojiti Masters nego gren slem titulu

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ocenio je danas posle pobede nad Poljakom Lukašom Kubotom u drugom kolu ATP turnira u Rimu da je teže osvojiti Masters, nego gren slem titulu.

-Kondiciono je mnogo teže igrati na Masters turnirima, jer ste na terenu svakodnevno i to protiv igrača iz samog teniskog vrha – rekao je Đoković.

Drugi reket sveta je od početka godine nanizao 33 uzastiopne pobede što ga stavlja na drugo mesto svih vremena po broju vezanih trijumfa na početku sezone, iza Džona Mekinroa (42).

Povezana vest:  WTA MAJAMI, Ana Ivanović u trećem kolu

-Tenis je, jednostavno, takav sport. Uzima mnogo od vas – rekao je Đoković, koji je posle dva vezana trofeja -u Beogadu i Madridu, danas odlično startovao na turiru u Rimu, pobedivši Poljaka Kubota sa 6:0, 6:3.

-Ovo je najbolji način da se počne turnir, jer se tako čuva energija za naredne izazove – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Venčali se Štepanek i Vajdišova

Prvi reket Srbije je ocenio da su uslovi za igru u Rimu slični onima u Madridu.

-Iako se ova dva turnira razlikuju zbog činjenice da je Madrid na mnogo većoj nadmorskoj visini, ipak je i podloga u Rimu prilično brza, tako da mi nije trebalo mnogo da se priviknem na nju – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Vilijams u osmini finala, mečevi u Sinsinatiju prekinuti zbog kiše

Srpski teniser je ocenio da je Kubot „napravio veliki broj neiznuđenih grešaka, koje su i presudile konačan ishod meča“.

Đoković je poručio da mu je krajnji cilj ovog dela sezone uspešan nastup na Rolan Garosu.

-Rolan Garos je za mene najvažniji turnir na šljaci – rekao je Đoković koji je ove sezone osvojio šest titula – na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, u Dubaiju, Indijan Velsu, Majamiju, Beogradu i Madridu.