AA_tennis_ball_racquet

Rekordan nagradni fond Rojal kupa
 
Profesionalni ženski teniski turnir, Rojal kup NLB Montenegrbanka, sa nagradnim fondom od 50 hiljada USD, biće održan  od 15. do 23. septembra na terenima podgorickog kluba As, saopštili su organizatori turnira.
Navodi se da će se teniserke, osim za nagradni fond, boriti i za 70 WTA bodova.
Turnir je prve dve godine bio tipa fjučers sa nagradinim fondom od deset hiljada USD, a narednih šest čelendžer sa fondom od 25 hiljada.
Organizator je saopštio da je nagradni fond, nakon uspeha Danke Kovinić i Vladice Babić, kao i Federejšn kup reprezentacije Crne Gore, podignut na 50 hiljada USD.
-Pored naših teniserki na turniru ce se pojaviti Dina Pfizenmajer, 122. na WTA listi, Italijanka Karin Knap (129), Ivon Meusberger (137), Letonka Sevastova Anastasia, nekada 36, a sada 162. na svetu – piše u saopštenju organizatora turnira.
Navodi se da je na prvom preliminarnom spisku učesnica bila prijavljena i Jelena Dokić, nekada četvrta svetska teniserka.
Predsednik organizacionog odbora turnira, devetu godinu uzastopno, je premijer Igor Lukšić, a direktor turnira Milorad Asanović.
Supervizor turnira je Danilo Peskar, a sudiski sastav čine pet Slovenaca i jedna Poljakinja.
Svečano otvaranje turnira zakazano je za 17. septembar (18.30).
Kvalifinacije sa kosturom za 32 igračice biće odrigrane 15. i 16. septembra, od kojih će se najboljih šest naći na glavnom turniru.
Glavni turnir bić eodigran od 17. do 23. septembra.
Prošle godine trofej je osvojila Argentinka Paola Ormacea, a u finalu bila je bolja od Danke Kovinić.

 

Povezana vest:  Kecmanović kao "laki luzer" eliminisan u Haleu