selektor_Cubric_sa_clanovima_reprezentacije_Srbije_na_trki_Oko_Bugarske

Srpski vozači prosečni u Bugarskoj
 
Srpski biciklisti su prosečno startovali na međunarodnoj biciklističkoj trci ,,Oko Bugarske“.
U prvoj današnjoj poluetapi, od Sofije do Zlatice, naš najiskusniji vozač Nebojša Jovanović je na jednoj nizbrdici imao teži pad, zbog čega je izgubio dragoceno vreme i na kraju morao da odustane. Jovanović nije zadobio teže povrede,pa će on nesmetano moći da nastupi na svetskom prvenstvu za mlade.
U popodnevnoj poluetapi, koja je vodila preko poznatog bugarskog prevoja  Beklemeta, Aleksa Marić je osvojio 39. mesto sa više od šest minuta zaostatka iza pobednika etape Lušenka iz Astane.   Marić je na Beklemetu bio u trećoj grupi, dok su se ostali bili u četvrtoj grupi, koja je znatno zaostala.
,,Sutra očekujem bolju i borbeniju vožnju od svih naših vozača“, kratka je poruka selektora Čubrića.
U generalnom plasmanu vodi član Kaćuše Pomošnikov, koji traži šansu da uđe u nacionalni državni tim, koji će učestvovati na svetskom prvenstvu.
Prema rečima selektora Srbije Radiše Čubrića mladi će u narednim etapa morati da iskažu više borbenosti, kako bi opravdali poziv u učešće na trci.
,, Najveći problem mladih naših biciklista je taj kada se posle trka vrate u zemlju sami treniraju po klubovima, ali je to nedovoljno“, smatra Čubrić.
Povezana vest:  Kasa pobedio na trci u Švajcarskoj