novak_uspravna_rim_2011

ATP RIM

Nole osvojio Rim!

Ponovo je Nole pobedio Nadala.. Ovog puta pao je Rafa u finalu Rima.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas turnir u Rimu, pošto je u finalu pobedio Rafaela Nadala sa 6:4, 6:4. Ovo je Đokoviću sedma titula ove sezone i četvrta pobeda nad Nadalom u godini, od čega je dve ostvario na šljaci. Ovo je igraču iz Beograda drugi trijumf u Rimu.

Srpski reprezentativac zabeležio je tako 37. uzastopnu pobedu u sezoni. Trijumfom u Rimu dobio je 1.000 ATP bodova i 438.000 evra. Nadal je gubitkom titule izgubio 400 poena, a zaradio je 205.000 evra. Početak finala kasnio je nešto više od tri sata zbog kiše u Rimu, što je možda više odgovaralo Đokoviću, koji je juče odigrao iscrpljujući polufinalni meč.

Povezana vest:  Djoković drugi, Marej uvećao prednost

Oba tenisera napravila su po brejk u prvom setu, a Nadal je uspeo da spase Đokovićev servis za set. Španac, međutim, nije mogao da učini više od toga u prvom setu. Nadal je igrao jako ofanzivno i stalno je napadao Đokovića, koji je uspeo da povede sa 5:4, a onda na Nadalovom servisu i 40:0, za tri meč lopte, koje, međutim, nije iskoristio.

Povezana vest:  Zimonjić i Nestor eliminisani, Troicki uspešan u dublu

Nadal je došao na 40:40, posle čega je Đoković stekao prednost. Poslednji poen na meču bio je jako uzbudljiv, oba igrača imala su nekoliko sjajnih poteza, a loptica je tri puta pogađala mrežu da bi se poslednji put „namestila“ za direktan poen srpskog igrača.

Nadal je 2005. godine prvi put zaigrao u Rimu i od tada samo 2008. i 2011. nije bio šampion. U tim godinama slavio je Đoković. Reprezentativac Srbije ocenio je pobede nad Nadalom na šljaci kao „neverovatne“.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Večeras na terenu Đoković, Troicki i Tipsarević

-Mislim da je ovaj meč premašio i finale u Madridu. Zaista sam pružio svoj najbolju igru. Neverovatno je da sam uspeo da pobedim Nadala, koji je najbolji igrač na šljaci svih vremena, dva puta za samo sedam-osam dana – rekao je Đoković posle meča televiziji B92.

-Prezadovoljan sam, ne znam šta više da kažem…Uspeo sam da se oporavim i da izvučem maksimum iz sebe. Neverovatan uspeh – kazao je igrač.