novak_djokovic_kina_slavlje

BEČKI STANDARD

Nepobedivi ambasador Srbije-Đoković

 

U Srbiji sa nestrpljenjem čekaju na početak teniskog turnira „Frenč open“, jer u Parizu, gde u nedelju slavi svoj 24. rođendan, nacionalni heroj Novak Đoković treba da preuzme presto teniskog sveta, ocenjuje danas bečki dnevnik „Standard“.

List ukazuje da je samo ulazak u finale dovoljan Đokoviću da osvoji 405 poena, kojim bi pretekao Španca Rafaela Nadala na rang listi.

„Međutim Srbi žele još više, hoće sve od Đokovića. Ne radi se više samo po pobedama na turnirima, već o rekordima, istoriji tenisa. Da li može Đoković da nadmaši Giljerma Viljasa, Argentinca, koji drži rekord od 1977. sa 46 pobeda zaredom. Može li Nole čak i osvojiti četiri „Grend slem turnira“ u ovoj sezoni. „Ostrelijen open“ već ima“, konstantuje dnevnik. „Standard“ naglašava da je Đoković favorit u Parizu, na turniru gde je, prošle godine u četvrtfinalu, pretrpeo svoj poslednji poraz, protiv Austrijanca Jirgena Melcera. „Đoković treba da napada, a ne da se brani. Toliko zaljubljena u tenis kao sada Srbija nije bila ni kada je Ana Ivanović 2008. osvojila „Frenč open“, i na kratko preuzela presto kod žena. Kada Đoković igra ove godine sve stoji u Srbiji. Na ulicama nema gotovo saobraćaja, odlažu se poslovni sastanci. Svi sede ispred televizora i prate svaki Noletov udarac, čak i oni koji se do sada nisu interesovali za sport“, dodaje list.

Povezana vest:  Đoković protiv Sonega u četvrtfinalu Beča

„Kada „supermen“, „nepobedivi“, „Imperator Rima“ ulazi na teren zaboravlja se na loše socijalno stanje u zemlji i nestabilnu političku situaciju. Stanovništvo se identifikuje sa „Novakom strašnim“. Ovaj heroj je postao nacionalni fenomen“, ocenjuje dnevnik.

„Nacija se ponosi Đokovićem. Kod kuće Đoković važi kao veliki patriota, koji sa sobom ima uvek srpsku zastavu, i nikome ne smeta da on svoj porez plaća u Monte Karlu“, ističe „Standard“ dodajući da je za domaće medije Đoković„najbolji ambasador, koji je Srbija ikada imala“.

Povezana vest:  HOPMAN KUP 2011, Đoković: Još se nisam prilagodio!