novak_djokovic_rim_111

ROLAN GAROS

Đoković u trećem kolu posle predaje Haneskua

 

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je njegov rival Viktor Hanesku iz Rumunije predao meč zbog povrede. Đoković je u trenutku prekida imao prednost od dva seta, 6:4, 6:1, a Hanesku je u trećem vodio 3:2 u gemovima. Sledeći protivnik Đokovića biće Argentinac Huan Martin Del Potro, 25. nosilac.

Povezana vest:  Federer se vratio tenisu, plasirao se u četvrtfinale Štutgarta

Đokoviću je ovo bila 39. pobeda u ovoj godini. Hanesku je došao u meč u dobroj formi i odolevao je do 10. gema, kada je Srbin zabeležio svoj prvi brejk. Prvi set trajao je 37 minuta.  Đoković je napravio drugi brejk protiv 60. igrača sveta već u drugom gemu drugog seta, iako je Hanesku tada vodio 40:0. Tako je poveo sa 2:0, a ubrzo je i završio set, sa zamo 25 minuta.

Povezana vest:  ATP US OPEN, Tipsarević pobedio Rodika

Hanesku je u pauzi između setova tražio lekarski tajm-aut, da bi mu se izmasirao butni mišić. Rumun se vratio na teren i poveo sa 3:2, pre nego što je odlučio da ne može više da podnese.

-Niko ne voli da vidi protivnika koji se predaje. Dobro sam igrao. Važno je provesti što manje vremena na terenu u prvim kolima – rekao je Đoković na terenu odmah posle meča.

Povezana vest:  Đoković: Samo da ovako nastavim

On je rekao i da se ne opterećuje izjednačenjem rekorda Džona Mekinroa u broju uzastopnih pobeda u sezoni, do koga mu fale još dva trijumfa.

Đoković je pobedio Del Potra u sva tri njihova susreta do sada. Del Potro je trenutno 26. na ATP listi, ali je nekadašnji pobednik Ju-Es Opena pao tako nisko zbog dugog odsustva zbog povrede.