jelena jankovic_RG_prvi-dan

Na terenima Rolan Garosa sutra četvoro srpskih tenisera

U petak, šestog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, na terene Rolan Garosa kraj Pariza izlaze četvoro predstavnika Srbije – Novak Đoković, Janko Tipsarević, Jelena Janković i Nenad Zimonjić.

Drugi reket sveta Đoković sastaje se u šesnaestini finala sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom, trenutno 26. na ATP listi, a meč je na programu posle 17 sati.

Povezana vest:  WTA MAJAMI, SERIA 1.000, Venus: Želim trofej u Majamiju

Biće to njihov četvrti međusobni duel, nakon što je Srbin sva tri prethodna ubedljivo dobio bez izgubljenog seta. Poslednji put Đoković je savladao Del Potra 2009. godine na šljakastom terenu u Rimu (2:0).

Tipsarević, takođe u šesnaestini finala, igra posle 12,30 sati protiv legendarnog Švajcarca Rodžera Federera u njihovom trećem međusobnom okršaju. Dosadašnja dva duela Federer je dobio 2008. na Australija Openu i prošle godine Bazelu.

Povezana vest:  Ðoković i Fonjini u polufinalu dublova u Indijan Velsu

U šesnaestini finala ženskog turnira Jelena Janković se sastaje posle 12 sati sa Amerikankom Betani Matek-Sands, protiv koje je do sada odigrala dva meča, a rezultat je nerešen 1:1. Poslednji duel prošle godine u Rimu dobila je srpska teniserka.

Nenad Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik startuju u konkurenciji mešovitih dublova, gde brane titulu u Rolan Garosu. U meču prvog kola sastaju se posle 17 sati sa švedsko-estonskom kombinacijom Robert Lindštet/Kaja Kanepi.

Povezana vest:  Ana Ivanović: Ove godine mogu ponovo da osvojim gren slem