ana_ivanovic_fed_kup11Težak poraz Ane Ivanović

 

Ana Ivanović izgubila je u prvom meču od Svetlane Kuznjecove sa 0:2 (1:6, 4:6). Početak susreta Srbije i Rusije pokazao je da je Ivanovićeva još daleko od forme iz 2008. kada je zauzimala i prvo mesto na svetskoj rang listi teniserki.

-Imala sam šanse, čak i u prvom setu, ali se Kuznjecova nije dala. Bila sam prilično nervozna, mada mi se čini da je i ona bila, ali ja to nisam koristila – rekla je Ivanovicheva odmah po završetku susreta.

Ana Ivanović je loše igrala prvi set u kome je za svega 18 minuta izgubila pet gemova. Ukupno je za pola sata igre napravila 21 grešku, a osvojila samo 20 poena. Bolju partiju Ivanovićeva je pružila u drugom setu i u četvrtom gemu tog dela igre stigla i do prve brejk šanse, ali nije iskoristila dve uzastopne prilike. Servis protivnici, ipak, Ivanovićeva je oduzela u šestom gemu i povela sa 4:2.

Već u sledećem gemu, Ana je ispustila prednost, možda i zbog sporne sudijske odluke zbog koje je poen dodeljen Kuznjecovoj, iako je lopta, kako se činilo, završila u autu. Prepirka Ivanovićeve sa sudijom, druga na meču, nije urodila plodom, pa je Kuznjecova stigla do izjednačenja, a potom novim brejkom stekla nenadoknadivu prednost i do pobede stigla za sat i 11 minuta.

Povezana vest:  ATP PEKING, Čilić u finalu turnira u Pekingu

-Ta svađa sa sudijom nekada može da bude i dosta dobra, da ti pomogne da se oslobodiš negativne energije. Ali sada mi nije uspelo… Ipak, još postoji šansa za nas – ocenila je Ivanovićeva. – Imala sam dosta šansi. U prvom setu mi je popustilo samopouzdanje. U drugom sam imala puno šansi. Imala sam prednost od brejka. Bilo je spornih loptica, teško mi je da to komentarišem, to su sudijske odluke.

Ivanovićeva je dodala da je razočarana što nije uspela da donese prvi poen Srbiji.

-Bila sam nervozna, jer nisam imala dovoljno mečeva poslednjih meseci. Sama sebi sam stvorila veliki pritisak. Dosta loptica sam igrala ramom reketa, jer se nisam kretala napred zbog nervoze – objasnila je Ivanovićeva.

Povezana vest:  Krunić prezadovoljna igrom, želi da napreduje

Srpska teniserka je kazala i da se nada da će njen sutrašnji mec, sa Alisom Klejbanovom, biti odlučujući.

-Sigurno će biti težak meč. Alisa Klejbanova svaku loptu udara iz sve snage. Važno je da se fokusiram na svoju igru, ako odigram 60 odsto kako sam trenirala poslednje nedelje, biće sasvim dovoljno – rekla je Ivanovićeva.

svetlana_kuznjecova_fed_kup11Ona je istakla da je atmosfera u beogradskoj „Areni“, u koju je došlo oko 10.000 navijača, bila dobra, ali da tok meča nije bio naročito zanimljiv.

-Nadam se da će proći početna nervoza i da će publici sutra biti mnogo zanimljivije. Nadam se da će sutra biti mnogo više ljudi i da će nas podržati – rekla je Ivanovićeva.

Na pitanje o mogućem dublu sa Jelenom Janković, Ivanovićeva je odgovorila: – Iskreno, nismo igrale dubl osim jednom u Budumpešti. Razgovaraćemo o tome sa trenerom. Mislim da sam dosta napredovala na mreži. Nadam se da će se to ispoljiti sutra.

Povezana vest:  Đoković vodi na listi zarada

Pobednica prvog meča Svatlana Kuznjecova naglasila je da je očekivala teži meč.

-Nisam očekivala da ću prvi set dobiti tako lako. Ana je u drugom setu pružila mnogo veći otpor, ali tome sam se i nadala – rekla je Kuznjecova na konferencija za novinare posle meča i dodala: -Nisam očekivala treći set. Uzdala sam se u sebe, da ću vratiti brejk.

Kuznjecova je na pitanje šta očekuje od sutrašnjeg duela sa Jelenom Janković odgovorila ocenom da najbolja srpska tenisera igra stabilnije od Ane Ivanović.

-Videću kako će Jankovićeva igrati sada sa Alisom Klejbanovom. Jelena igra stabilnije od Ane. Igraju potpuno drugačije. Kod Ane se vide padovi u meču. Očekujem veliku, veliku borbu – navela je Kuznjecova.

Ruskinja je u samo jednoj reči odgovorila i šta je bio razlog njene pobede nad Ivanovićevom, kazala je „stabilnost“.