viktor_toricki_rg_2011

ROLAN GAROS

Đoković i Del Potro nastavljaju meč, Troicki protiv Dolgopolova

Danas će biti nastavljen meč trećeg kola Otvorenog prvenstva Francuske između najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i Argentinca Huana Martina del Potra, koji je prekinut juče zbog mraka pri nerešenom rezultatu – 6:3, 3:6.

Odličan servis našeg tenisera doneo mu je prednost od 1:0 u setovima, ali mu je u nastavku meča osetno opao procenat uspešnosti početnog udarca, čime je prednost automatski prevagnula na stranu Argentinca.

Povezana vest:  WTA INDIAN VELS, SERIA 1.000, Jelena Janković večeras za polufinale protiv Klejbanove

Đoković je u prvom delu igre dominirao sa osnovne linije, kontrolisao skoro svaki poen i u četvrtom gemu došao do brejka (3:1).

Prednost oduzetog servisa naš teniser je lako održavao da bi i u osmom gemu pri vođstvu od 5:2 propustio set šansu, iskoristivši je u narednom gemu na svoj servis.

U drugom setu situacija na terenu potpuno se promenila.. Sve ono što je Đokoviću polazilo za rukom u prvom setu, sada je išlo u prilog Argentincu, koji je naglo popravio servis i reprizirao prvi set – ali u svoju korist.

Povezana vest:  DAVIS CUP, Splitska policija pronašla autora transparenta

Del Potro je došao do brejka u četvrtom gemu (3:1), a Đoković nikako nije mogao da pronađe rešenje za njegove sve snažnije napade kojima je u devetom gemu spasio dve brejk lopte i izjednačio rezultat na 1:1.

Pobednik ovog duela sastaće se u osmini finala sa Francuzom Rišarom Gaskeom.

Srpski teniser Viktor Troicki danas će takođe na teren. Troicki u šesnaestini finala gren-slem turnira u Rolan garosu igra protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Meč je na programu od 11 sati.

Povezana vest:  Đoković izgubio od Aguta u polufinalu mastersa u Šangaju