jelena jankovic_RG_prvi_dan_1

ROLAN GAROS

Skjavone prejaka za Jankovićevu

 

Srpska teniserka Jelena Janković izgubila je danas u osmini finala pariskog Rolan Garosa od branioca titule, Italijanke Frančeske Skjavone sa 6:3, 2:6, 6:4. Protivnik italijanske teniserke u četvrtfinalu biće Ruskinja Anastasija Pavljučenkova.

Skjavone je dobro počela meč, a do prvog brejka došla je u četvrtom gemu. Nakon toga Italijanka je osvojila gem na svoj servis, povela sa 4:1, a onda još jednim brejkom najavila kraj seta.

Povezana vest:  Crvena zvezda: Petrović da preuzme rukovođenje TSS

Jankovićeva je odgovorila ribrejkom u sedmom gemu, a potom smanjila na 5:3. To je, međutim, bilo sve, jer je Skjavone na svoj servis rešila set sa 6:3. Srpska teniserka je odlična krenula u drugom setu, napravila brejk, a zatim na svoj servis povela sa 3:0.

Uzvratila je Skjavone brejkom u petom gemu i smanjila na 3:2, ali je na isti način Jankovićeva povisila na 4:2. Sigurnim servisom Jankovićeva je došla do novog gema, pre nego što je brejkom rešila set u svoju korist sa 6:2.

Povezana vest:  ATP PARIZ, Pobede Verdaska i Kolšrajbera, poraz Davidenka

Početak trećeg seta obeležila je izjednačena igra, u kojoj su obe teniserke igrale sigurno na svoj servis. Ipak, u petom gemu Skjavone je napravila brejk, ali je Jankovićeva uzvratila istom merom za 3:3. Srpska teniserka nastavila je seriju na svoj servis povela sa 4:3, Skjavone je izjednačila, a zatim povela novim brejkom sa 5:4.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2016, Đoković posle preokreta doneo Srbiji izjednačenje protiv Kazahstana

Italijanka je do pobede došla nakon što je iskoristila prvu meč loptu.