SVI OSVAJACI MEDALJA NA STRAZILOVU

Đurđić osvojio Stražilovo

Bojan Đurđić šampion Balkana i Srbije u planinskom biciklizmu, član kragujevačkog Radničkog, pobedio je u trci na Stražilovu koju je organizovao klub Ris sajkling iz Novog Sada. Kako je istakla sudija Jelena Lazić, trke su bile veoma uzbudljive na atraktivnoj stazi i učestvovalo je oko 80 biciklista i biciklistkinja.

Đurđić je na kružnog stazi (krug od 4,3 km) bio brži od Ivana Jovanovića iz beogradskog Progresiva i Borisa Popovića iz Ris sajklinga. Najuspešniji vozač do 23 godine je bio šampion Srbije i pobednik Lige Srbije Aleksa Marić iz Crvene zvede, koji je pretekao Bojana Teševića iz novosadskog Fanatika i Milana Nešića iz Orlovca „Sistem FTO“ iz Crne Trave.

Povezana vest:  BS Beograda i veterani obeležavaju 129 godina biciklizma

Junior Ognjen Stanković (Orlovac „Sistem FTO“) bio je najbrži u trci omladinaca, drugo seto pripalo je Vladanu Travičiću iz Fanatika dok je treći trku završio  Luka Nikolić iz kragujevačkog Radničkog.

Eduard Župan iz BK Novi Sad bio je najbolji u trci mastersa dok su drugo i treće mesto osvojili Milan Mijatović iz Policajca i Srboljub Golubović iz kruševačke Bele Stene.

Povezana vest:  Ivan Jovanović Orao sa Durmitora!

U dve trke za dame -dve pobede takmičarki BK Novi Sad. U eliti slavila je Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), druga je bila Nikoleta Mitrović iz Orlovca „Sistem FTO“ a treća Vanesa Durman iz Fanatika. Milica Rakić iz BK Novi Sad bila je najbolja juniorka, Violeta Trifković iz Jednote (Šid) bila je druga, a Kristina Jakotin (BK Novi Sad) treća.

Povezana vest:  Jelena Erić sama među lavicama

Učenik u biciklistčkoj školi BK Novi Sad Slobodan Stanković trijumfovao je u kadetskoj trci ispred Aleksandra Romana iz Jednote i Slobodana Babića iz Fanatika. U kategoriji mlađih kadeta pobedio je Milutin Zeljaković (BK Novi Sad) Nemanja Zemunski iz zrenjaninske „Ciklomanije“ osvojio je drugo mesto, dok je treći stigao Aleksandar Mijatović iz BK Novi Sad.