viktor_troicki_rg_2011_11

ROLAN GAROS

Troicki: Veoma sam razočaran

Srpski teniser Viktor Troicki propustio je retku priliku da se plasira u četvrtfinale gren slem turnira u Rolan Garosu, jer je Britanca Endija Mareja imao „u ruci“ i nedostajao mu je samo korak do najvećeg uspeha u karijeri.

U nastavku juče prekinutog meča zbog mraka Troicki je danas u petom setu imao prednost od 5:2, ali mu je u prelomnim trenucima pala koncentracija, pa je od „gotovog napravio veresiju“.

-Veoma sam razočaran. Teško mi pada ovaj poraz, možda mi je i najteže u dosadašnjoj karijeri. Bio sam nervozan, protivnik je to umeo da iskoristi – izjavio je neraspoloženi Troicki.

Povezana vest:  Solidan otpor Đokovića i Đerea protiv Nestora i Bopane

Drugi reket Srbije osvrnuo se na neuobičajenu situaciju kada je u petom setu osvojio poen pri rezultatu 3:2 i 0:15, a sudija naložio da se ponovo odigra nakon što je dečak sakupljač loptica ranije ušao na teren.

-Tako nešto do sada nisam video, verujem da nikada takva situacija nije viđena ni na TV. Dete je samo skočilo i ‘uprskalo’ moj poen, ali ne mogu da ga krivim. Samo sam bio malo razočaran – rekao je Troicki.

Povezana vest:  Marej i Del Potro otvaraju duel Velike Britanije i Argentine

On je istakao da Marej nije uradio ništa loše kada je nakon tog malog incidenta nastavio da igra.

-Klinac je to nenamerno uradio, a Marej je samo nastavio da igra. Isto bih uradio i ja da je bila obrnuta situacija. Neverovatno je, međutim, kako sam grešio u nastavku seta, bio sam zaista preterano nervozan – rekao je Troicki, koji je osvojio odlučujući poen u trijumfu reprezentacije Srbije nad Francuskom, u finalu Dejvis kupa prošlog decembra u Beogradu.

Marej je posle meča bio ushićen, jer je smogao snage da napravi veliki preokret i vrati se „iz mrtvih“.

Povezana vest:  Povređenog Karlovića menja Nemac Pečner

-Napravio sam neverovatan povratak. Borio sam se znajući da moram da budem agresivan, jer sam imao veliki zaostatak. Na sreću, stvari su se okrenule u moju korist – izjavio je četvrti teniser sveta.

-Troicki je igrao zaista dobro. Međutim, nisam se predavao nijednog trenutka, iako sam se pomalo plašio pogoršanja povrede članka. Služili su me udarci, a protivnik je postajao sve nervotniji i na kraju sam uspeo – rekao je Marej, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Huana-Ignasija Čele.