Venus_Williams_2

Venus Vilijams želi titulu u Vimbldonu

Američka teniserka Venus Vilijams (30) izjavila je danas da će posle više od četiri meseca pauze pokušati da osvoji šestu titulu na Vimbldonu.

Ona je rekla da se oporavila od povrede kuka – najteže povrede u svojoj karijeri.

Venus Vilijams igraće naredne nedelje u Istburnu, na travi, kako bi se što bolje pripremila za naredni gren slem.

U Vimbldonu će joj se pridružiti mlađa sestra Serena, koja nije igrala od kada je prošle godine osvojila na tom turniru titulu.

Povezana vest:  Nadal: Đoković je jedan od najvećih talenata današnjice

Mnogi igrači bi bili srećni samo zato što ponovo mogu da igraju, ali to nije logika i sestara Vilijams.

-Želimo da pobedimo na tom turniru i zato smo tu. Ne zbog dobrog rezultata, nego da damo sve od sebe i da osvojimo dve titule. Da li će to da se dogodi ostaje da se vidi – rekla je Venus Vilijams.

Povezana vest:  WTA ISTANBUL, Pavljučenkova u finalu bolja od Vesnine

Danska teniserka Karolina Voznijacki trenutno je prva na WTA listi, ali nikada nije osvojila titulu na gren slem turnirima, pa i spisak najboljih teniserki bledo izleda bez Serene ili Venus.

-Za deset godina niko se neće sećati… Neće me žaliti što sam bila povređena, već će pamtiti ako osvojim titulu. U suštini to je jedino važno – rekla je Venus.

Povezana vest:  Djoković i Pospišil sutra nastavljaju meč

U prvom kolu, u Istburnu, trebalo bi da se sastane sa Andreom Petković. Amerikanka je poslenji put igrala na ovom turniru 1998. godine kada je izbila od Vere Zvonarjove u prvom kolu.

-Ne mogu da verujem, konačno sam se vratila. To je bio dug put. Ne mogu da vam opišem koliko sam uzbuđena što ću igrati – rekla je Venus.