venus_vilijams_rim_111

Voznjacki: Niko ne želi da igra protiv sestara Vilijams

 

Trenutno najbolja teniserka sveta Karolina Voznjacki priznala je da sve vrhunske igračice na Vimbldonu žele da izbegnu mečeve protiv sestara Vilijams, Serene i Venus. Prvi put ove godine obe sestre Vilijams se takmiče na ovom grend slemu i imaju cilj da nastave dominaciju na travnatom terenu.

Serena (29) je bila odsutna zbog povrede, a pre 12 mjeseci osvojila je titulu na Vimbldonu. Četvorostruka šampionka konačno se vratila na Istborne ove nedelje i pobedila u jednom susretu, pre poraza od Vere Zvonarjeve.

Povezana vest:  AO DAN 4: Tri meča u singlu i tri u dublu za Srbe

Venus (31) takođe se vratila tenisu posle povrede, zbog koje je morala da okonča svoj nastup na Australijan Openu u meču protiv Andreje Petković u januaru ove godine. Uprkos tome, sestre imaju zavidan rekord na Vimbldonu, osvojile su devet titula i jasno je da niko ne želi da ih vidi preko puta sebe na terenu.

Povezana vest:  Čehinje odbranile titulu u Fed kupu

-Očigledno je da niko ne želi da igra protiv njih. Imaju iskustva i igraju jako dobro, posebno na travi – kaže Voznjacki.

-Negde sam pročitala da su u poslednjih 11 godina osvojile devet titula. To jasno govori koliko su sjajne.

Ipak, Karolina je dodala da ona uživa u mečevima protiv Serene i Venus i da i mimo terena imaju sjajan odnos, nakon što je Serena imala operaciju odletela u Kaliforniju da je poseti.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Petoro srpskih tenisera sutra igra na Rolan Garosu

Još jedna bivša osvajačica pehara na Vimbldonu, Maria Šarapova, odala je počast sestrama. Ruskinja je za AFP izjavila da je divno što su se sestre Vilijams vratile posle toliko dugo vremena.

-To su mečevi koje ljudi žele da gledaju jer očekuju vrhunski tenis – izjavila je Šarapova i dodala da se svi ipak moraju dokazivati tokom cele godine.