jelena_jankovic_SO_2010

VIMBLDON 2011

Danas počinje Vimbldon, Jelena i Janko na terenu

 

Danas u Londonu počinje Vimbldon, najstariji teniski turnir na svetu, koji se na terenima „Ol Ingland kluba“ održava još od 1877. godine. Prvog dana trećeg gren slema sezone na teren će „samo“ dvoje srpskih tenisera – Jelena Janković i Janko Tipsarević.

Meč prvog kola između Janković i Marije Hose Martines iz Španije postavljen je kao četvrti na terenu broj tri i verovatno će početi oko 19 časova, s obzirom na to da program počinje u 13 časova.

Povezana vest:  Garsija-Lopez u finalu bolji od Sepija

U isto vreme počinje i program na terenu broj 12 gde je kao treći zakazan meč između Tipsarevića i Hrvata Iva Karlovića. Očekuje se da njih dvojica izađu na teren oko 18 časova.

Program na centralnom terenu počinje u 14 časova, a kako tradicija nalaže prvi će pred londonsku publiku branilac titule i svetski „broj 1“ Španac Rafael Nadal, koji igra protiv Amerikanca Majkla Rasela.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ivanović peta, Janković 15. na WTA listi

Posle toga na teren izlaze Italijanka Frannčeska Skjavone i Australijanka Jelena Dokić, a program na centralnom terenu zatvaraju ljubimac domaćin navijača Endi Marej i Španac Danijel Himeno Traver.