mma_pionir_1

MMA

U HALI SPORTOVA ODRŽAN „TESLA FAJTING ŠAMPIONAT“

Veličković na putu do Denvera

 

Pomalo skeptičan kada su borilački sportovi,, a nisu olimpijski, otišao sam u Halu sportova u Novom Beogradu da pratim „Tesla fajting šampionat“ u MMA. U hali u kojoj su nastupali bokseri, gde je taj prostor, tada, bio premali da primi sve istinske zaljubljenike u plemenitu veštinu kada su nastupali najbolji pesničari sa prostora eks Jugoslavije na turnirima Beogradski pobednik i Zlatna rukavica sada je publika ponovo popunila halu.

Pre par meseci u Pioniru Slovenci su održali takmičenje u MMA i kik boksu a tada je to bio potpuni promašaj tako da sam i sada, dosta nervozan otišao u Halu sportova ali sam bio razoružan. Borci, meni lično, potpuno anonimni iako dosta pratim borilačke sportova ušli su u oktagon i prikazali maksimum i dokazali se da su pravi fajteri.

Povezana vest:  TEKVONDO, Predsednik Tekvodno saveza Beograda, Šejn Maglić: Potreban zakon o sportu

Održan je „Tesla fajting šampionat“ u okviru koga je oragnizovana i završnica rijaliti programa „Put ka Vatrenom ringu“. Održani su polufinalni i finalni meč, a pobednik rijalitija koga očekuje potpisivanje profesionalnog ugovora i učešće na prestižnom „Vatrenom ringu“ u Denveru je Bojan Veličković.

U polufinalu polugom na ruku u 2. rundi Veličković, član „Ronin džima“ pobedio je Svetislava Nikolajeva, da bi u finalu giljotinom u 2. rundi savladao Nemanju Uverića koji je u polufinalu nokautom pobedio Davida Vasića.

Uz ova tri meča, odrađeno je još sedam borbi. Sa izuzetkom duela teškaša Novakovića i Lončara koji je završen odlukom sudija koje su bodovale nerešeno, svi ostali su završeni već u prvoj rundi. Polugom su slavili Slobodan Janković i Vaso Bakočević, koji nije oduševio ponašanjem u heksagonu, prekidom od starne sudije slavili su Dragutin Milošević i Stefan Božić, predajom rivala pobedio je Slobodan Maksimović, a Stefan Stanković je zabeležio trijumf klasičnim nokautom.

Povezana vest:  Spektaklom u Beogradu obeležen svetski dan plemenite veštine

Organizacija dobra, uz uobičajena kašnjenja programa na početku, sve ostalo je funkcionisalo kako treba. Hala sportova ispunjena skoro do poslednjeg meča, atmosfera odlična. Momci koji su stajali iza ovog projekta, Aleksandar Rođa Radosavljević i Dragan Gagi Tešanović, mogu biti zadovoljni. Tesla fajting šampionat je ispunio očekivanja.

Rezultati, Put ka Vatrenom ringu – polufinale: David Vasić – Nemanja Uverić 0:2 (KO 1. runda), Svetoslav Nikolajev – Bojan Veličković 0:2  (poluga, 2. runda).

Povezana vest:  KARATE, Povređeni u dobrom stanju

Revijalni program: Dragutin Milošević – Davor Vidović 2:0 (predaja 1. runda), Stevan Tuović – Stefan Stanković 0:2 (KO 1. runda), Vaso Bakočević – Zoran Mladenović 2:0 (poluga, 1. runda), Vladimir Jovanović – Slobodan Janković 0:2 (0:2 (poluga, 1. runda), Dejan Novaković – Ilija Lonar nerešeno, Slobodan Maksimović – Krsto Bukumirić 2:0 (predaja 1. runda), Stefan Božić – Aleksandar Domazet 2:0 (prekid od strane sudije 1. runda).

Put ka Vatrenom ringu – finale: Nemanja Uverić – Bojan Veličković 0:2 (giljotina, 2. runda).

SLIKE MOŽETE POGLEDATI OVDE!

PHOTO: ataimages.rs

mma_pionir