marija_sarapova_2011_2

VIMBLDON 2011

Lisicki i Šarapova prvi polufinalni par Vimbldona

 

Sabina Lisicki plasirala se danas prvi put u polufinale nekog grend slem turnira, pošto je došla među četiri najbolje na Vimbldonu, pobedivši Marion Bartoli u tri seta 6:4, 6:7, 6:1.

Lisicki će u polufinalu igrati protiv nekadašnje šampionke Marije Šarapove, koja je lako izašla na kraj sa Dominikom Cibulkovom 6:1, 6:1. Šarapova je jedina šampionka preostala u žrebu.

Povezana vest:  Indijski teniseri zapretili da neće igrati u Dejvis kupu

Lisicki je tako postala tek druga kvalifikantkinja koja je došla do polufinala Vimbldona.

-Ne mogu da opišem kako se sada osećam. Bio je tako težak put povratka i divno je ponovo stajati na centralnom terenu Vimbldona, koga toliko volim. Jako sam srećna – rekla je Lisicki odmah posle meča.

Ona je prva Nemica koja se plasirala u polufinale nekog grend slema još od Štefi Graf 1988. godine.

Povezana vest:  Ðoković siguran na startu US opena

Bartolijeva je u osmini finala izbacila četvorostruku pobednicu Serenu Vilijams, ali danas nije mogla da ponovi igru iz prethodnog kola.

-Moj um je pokušavao izuzetno jako, ali moje telo nije moglo više ništa da radi. Borila sam se bez obzira na to, naročito u drugom setu, tako da nemam za čim da žalim – rekla je Bartolijeva.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Srbija posle prvog dana vodi protiv Švedske sa 2:0

Peta nositeljka Šarapova nije još izgubila nijedan set na ovogodišnjem Vimbldonu, a danas nije bila ni blizu toga.

-Prošlo je nekoliko godina od kada sam prošla četvrto kolo, a sada sam već u polufinalu. Ovo je sjajna prilika da odem korak dalje – rekla je pobednica iz 2004. godine.