marej_vimbldon_2011

VIMBLDON 2011

Marej: Radiću još napornije nego pre

Iza britanskog tenisera Endija Mareja još je jedan poraz u polufinalu Vimbldona, treći u poslednje tri godine, a kao i pre 12 meseci bolji od njega bio je Španac Rafael Nadal.

Nakon dobijenog prvog seta 7-5, činilo se da je Škot pronašao pravi recept za pobedu protiv Nadala, ali onda je Španac sa 6-2, 6-2, 6-4 rešio meč u svoju korist uz 39 neiznuđenih grešaka Mareja.

Povezana vest:  WTA US OPEN 2010, Ana Ianović: Bila sam previše nervozna

-Teško je, ali svaki put dajem sve od sebe, trudim se maksimalno. To je zapravo sve što možete da uradite. Naravno da sam razočaran – rekao je Marej.

-Moram da radim napornije nego pre. Pokušaću da popravim svoju igru i biti još jači, još profesionalniji. Ovo je, mislim, vrlo teško razdobolje u tenisu. Na samom vrhu konkurencija je izuzetna pa da bih bio ne samo na istom nivou s najboljima već i bolji od njih, moram raditi napornije nego oni.

Povezana vest:  DEJVIS KUP, Đoković i Ljubičić otvaraju četvrtfinale

Za Mareja je ovo bio 12. poraz od Nadala u 16. međusobnom susretu, a na kraju je zaključio da je možda za pobedu u ovom susretu trebao igrati strpljivije.

-Kada sam ga pobeđivao u prošlosti na US Openu i Australian Openu igrao sam malo strpljivije. Možda sam ovog puta pogrešio s odnosom. Svaki put kada igrate protiv nekoga od najboljih igrača morate malo promeniti svoju strategiju, morate napraviti neke promene.

Povezana vest:  ATP SANKT PETERSBURG, Tipsarević i Lajović danas na terenu