nole_i_nadala_finale_vimbldon_1

Mališani sa Kosova nose Đokoviću zastavu dugu 50 metara

 

Više od 50 mališana iz sela Prilužje na Kosovu krenulo je danas pre podne ka Beogradu gde će prisustvovati svečanom dočeku Novaka Đokovica i predati mu zastavu Srbije dugačku 50 metara na kojoj su ispisane poruke podrške najboljem svetskom teniseru.

-Odluku da krenemo put Beograda doneli smo juče, nakon sto je Nole rekao da neče otputovati u Švedsku, već da ce doći kući. Želimo da mu zahvalimo za sve što je učinio za svoju naciju, a osvajanje Vimbldona i plasman na svetski tron najbolji su trenutak za to kazao je predsednik opstine Prilužje Zoran Rakić, koji je već u Beogradu i čeka malisane.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Ivanović u četvrtfinalu protiv Serene Vilijams

Zastava, dugačka 50 i široka pet metara, biće izložena u jednoj od glavnih gradskih ulica, koja će za ove potrebe biti zatvorena za saobraćaj, a potom će je mališani predati Novaku.

Mestani Prilužja su na zastavi ispisali niz poruka, među kojima i „Od Prilužja do nebeskih visina, toliko od nas ljubavi za tebe Nole ima“ i „Neka ti ruku povede bog, želi ti narod Kosmeta tvog“.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković prvi na ATP rang-listi, Marej sve bliži

Dolazak kosovskih malisna na docek najboljeg tenisera sveta organizovali su opština Prilužje, Ministarstvo za KiM, sindikat Povrsinskih kopova „Olić“ i tamošnja crkvena opština.

Đoković, prvi teniser sveta, dolazi u Beograd iz Londona gde je osvojio turnir u Vimbldonu, a svečani doček biće organizovan od 20 sati ispred Doma Narodne skupštine